Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: eerlijke Rebel-kleding, ringen gezocht voor een vagina en zoon Tolkien stopt ermee

Deel:

Lazarus tipt deze week twee mooie verhalen: over de zoon van J.R.R. Tolkien en een indringend verhaal over de dood van zendeling/avonturier John Chau. Daarnaast een ludiek kunstproject van Nadia Bolz-Weber en eerlijke kleding.  

Eerlijk genaaid

afbeelding
afbeelding.

Wellicht heb je deze week een nieuwe aflevering van ‘Genaaid’ gezien, waarin jonge ontwerpers aan den lijve ondervinden hoe en door wie mode eigenlijk wordt gemaakt. Zo niet, zeker een terugkijktip!

We kregen daarop een berichtje van Daniëlle Rebel, die het kledingmerkje Fair Rebel heeft opgezet. Eerlijk gemaakte shirts en sweaters waarop subtiele teksten zijn aangebracht die duiden wat hen drijft om op een andere manier naar kleding te kijken. Benieuwd? Kijk dan hier.

Eh… Nadia wat doe je nu?

ANNOUNCEMENT: I’m inviting women to mail in their purity rings for a massive art project. @SweetBirdStudio is collaborating with me to melt them into a sculpture of a vagina, click here to join in and get your certificate of impurity! https://t.co/tbaJJdbxeJ #shamelessbook

— Nadia Bolz-Weber (@Sarcasticluther) 26 november 2018

De Lutherse getatoëerde dominee Nadia Bolz-Weber heeft deze week een opvallende actie aangekondigd: Nadia roept vrouwen op om hun purity-ringen op te sturen. Met deze ringen geef je aan dat je seks wilde bewaren tot het huwelijk – wellicht heb je in ons land weleens kennisgemaakt met ‘Ware liefde wacht’, de Nederlandse equivalent van de Amerikaanse ‘purity’-beweging.
Nadia vraagt vrouwen om haar de ringen op te sturen zodat ze ze kan gebruiken voor een kunstproject: ze worden omgesmolten tot een vagina. Waarom? Hieronder legt ze het uit.

Voor de Tolkien-fans

Voor de Tolkien-fans onder ons: Christopher Tolkien (zoon van) stopt op 94-jarige leeftijd met het redigeren van het werk van zijn vader. In dit artikel wordt verteld hoe hij zijn leven wijdde aan het werk van zijn vader. Leuk detail: hij begon er al mee op zijn vijfde. Toen benoemde hij tijdens de verhaaltjes die zijn vader bij het slapengaan vertelde al de inconsistenties.

Je leest het hier in de Weekly Standard.

Vermoorde zendeling

Wellicht heb je het verhaal gelezen van avonturier/zendeling John Chau die onlangs werd vermoord op het Indiaase eiland Noord-Sentinel door een geïsoleerde stam die op het eiland leeft. Zijn dood bracht veel discussie op gang. Een van de betere stukken was deze, in Christianity Today. Daarin wordt een vergelijking gemaakt met het verhaal van zendeling Jim Elliot, die in 1956 werd vermoord, waarop een goede reflectie volgt van schrijver Lucy Austen.

Hier lees je het.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--