Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: win het boek van Rikko, een nieuwe Rob Bell-docu en een digitale retraite

Deel:

We hebben de meest interessante nieuwsfeitjes en aankondigingen weer voor je verzameld. We hopen dat het je inspireert. 

Win het nieuwste boek van Rikko!

Word jij elke werkdag geïnspireerd door de ochtendgedachtes van Rikko? Vertel het ons! En maak kans op het boek Lazarus staat op – een bundeling van de 25 mooiste overdenkingen van Rikko uit de afgelopen anderhalf jaar.
Wat moet je doen?
Maak een kort filmpje met je telefoon of laptop en vertel:
1. in een paar zinnen welke ochtendgedachte jou het meest heeft geraakt en waarom.
2. Lees daarna wat zinnen uit je popupgedachte voor!
Stuur je filmpje met je gegevens naar redactie@lazarus.nl o.v.v. Rikko. De winnaars ontvangen een boek en de winnende filmpjes worden gepubliceerd door Lazarus.

Rob Bell docu

Op Lazarus kun je elke 2 weken de blogs van Rob Bell over de Bijbel lezen. Binnenkort komt er een nieuwe documentaire uit over deze eigenzinnige en omstreden theoloog. In de docu ‘The Heretic’ gaat Rob in op vragen als ‘kunnen geloof en wetenschap naast elkaar bestaan, wat betekent religie en religieuze tradities nog voor onze maatschappij’. Op 1 maart gaat-ie in première in Amerika.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lezing van Anikó

Blogger en cultuurhistoricus Anikó Ouweneel geeft op zondag 11 februari een lezing over de kracht van beelden in de ontwikkeling van het christendom. Ze laat je aan de hand van een aantal beelden van Jezus zien hoe het geloof van de kijker geleid werd door de manier van afbeelden en wat voor invloed dit nog steeds op het christendom heeft.
De lezing wordt gehouden in Soest. Meer informatie vind je hier.

40-dagenretraite met de jezuïeten

Op 14 februari is het Aswoensdag en begint de vastentijd. Zoals elk jaar hebben de jezuïeten weer een prachtige 40-dagenretraite samengesteld: Met Uw wegen vertrouwd. Welke weg gaat God met ons? Welke weg wil Hij dat wij gaan? Veertig dagen lang nodigt deze retraite je uit om Jezus te volgen op zijn levensweg, om tochtgenoot van Hem te zijn op zijn weg naar Pasen. Elke dag ontvang je een e-mail met bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips over hoe je kunt bidden, geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.

Via de site kun je je opgeven. Als je al eerder deelnam aan een digitale retraite, sta je automatisch ingeschreven.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--