Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Elly&Rikkert, Tear vastenkalender en Justin Lee ontmoet Matthew Vines

Deel:

Dit zijn de meest interessante nieuwtjes, video’s en artikelen van de afgelopen week. Lazarus tipt: Elly & Rikkert 50 jaar in het vak, Tear vastenkalender, Michiel van Elk & Christoph Hübenthal en Justin Lee ontmoet Matthew Vines.

Elly & Rikkert zien Abraham

Het liefste duo van Nederland zit 50 jaar in het vak. Dat gaan ze vieren met een jubileumtour, die we alvast aankondigen. En leuk om na te kijken: het programma Andere Tijden portretteerde ze toen ze 40 jaar in het vak zaten: hier vind je de aflevering.

Binnenkort meer nieuws over onze jubileumtour ’50 jaar mooi geweest’ pic.twitter.com/nkFrHKsPag

— Elly en Rikkert (@EllyElrik) 31 januari 2019

Kalender voor de vastentijd

Op 6 maart begint de 40-dagentijd met Aswoensdag. Om je te helpen om bewust naar Pasen toe te leven brengt hulporganisatie Tear ook dit jaar weer een 40-dagenkalender uit. Dit jaar heeft de kalender het thema ‘vieren’, dat wordt uitgewerkt aan de hand van de laatste viering van Jezus: het Avondmaal. Elke auteur reflecteert op een ander onderdeel van de ‘maaltijd’: van de ‘uitnodiging’ en ‘de gasten’ tot de ‘kruimels’ en de ‘Judas’. Schrijvers die aan deze editie meewerkten zijn: Jeannette Westerkamp, Jurjen ten Brinke, Mariska Potters, Jan Wolsheimer, Mirjam van der Vegt, Marnix Niemeijer, Petra de Nooy en Otto de Bruijne.

Voor € 3,95 krijg je de kalender thuisbezorgd. En er is ook materiaal verkrijgbaar voor kinderen, tieners en voor kringen. Hier vind je alle info.

God in je hoofd?

Zit religie in je brein? Onlangs spraken neuropsycholoog Michiel van Elk en theoloog Christoph Hübenthal over dit onderwerp tijdens een avond van Radboud Reflects in Nijmegen. Kon je er niet bij zijn? Gelukkig zijn de beelden er nog!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Justin Lee ontmoet Matthew Vines

Schrijvers en lhbtqia+-activisten Justin Lee en Matthew Vines ontmoeten elkaar deze week online. Justin vroeg Matthew onder andere hoe hij omgaat met kritiek, hoe het is om een relatie te hebben en hoe hij uitgroeide tot een van de bekendste christelijke gay voormannen van Amerika.

Op het kanaal van Justin vind je wellicht nog meer interessante interviews en praatjes van Justin zelf.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto: Trouwdag van Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld in 1968. Fotograaf: Ron Kroon (ANEFO) – GaHetNa (Nationaal Archief NL) Bron: Wikipedia

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--