Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Nieuwsuur in de kerk, Colleges ‘postmodern geloven’ en bijzondere nonnenfoto’s

Deel:

Lazarus tipt boeiende tv over het christendom in Nederland, interessante colleges over geloven in een postmoderne samenleving en een bijzondere tentoonstelling! Geniet ervan.  

Kijktip: God in Nederland

Nieuwsuur besteedt momenteel in de zesdelige serie De Onderstroom aandacht aan het christendom in Nederland. Verslaggever Jan Eikelboom bezoekt diverse Nederlandse kerken. Gisteravond was hij op bezoek bij Kees Kraaijenoord van Mozaïek 0318, ‘de kerk die wel volstroomt’, vanavond is hij op bezoek bij een katholieke kerk. Tot en met 19 december kun je ook nog een Haagse pionierskerk zien en de Sliedrechtse Gereformeerde Bond (orthodoxe stroming binnen de PKN).

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Colleges geloven in een postmoderne samenleving

Heb je zin in om in het nieuwe jaar een intellectuele uitdaging aan te gaan? Dan zijn deze colleges wellicht iets voor jou. Onder de noemer: geloven in de postmoderne samenleving – met het mysterie mag je nooit klaar zijn organiseert Dezinnen (katholiek netwerk voor inspiratie en dialoog) acht colleges op zaterdag.

Daarin word je bijgepraat over de actuele stand van zaken in de godsdienstfilosofie en theologie wat betreft religie en secularisatie. Elke zaterdag behandelt een hoogleraar een onderwerp. Zo bespreekt bijvoorbeeld Dr. Stijn Latré filosoof Charles Taylor. Prof. Dr. Laurens ten Kate belicht Richard Kearney en Prof. Dr. Erik Borgman heeft het over ‘God als binnenbrekende en vernieuwende kracht’.

Wil je meer weten? Kijk dan op de site van DeZinnen.

Tentoonstelling Venray over zusters Ursulinen

Ben je of woon je in de buurt van Venray? In het Odapark is een bijzondere tentoonstelling bezig: La Gabbia. Je kunt er onder andere werk zien van het Italiaanse kunstcollectief Aurora Meccanica en de van oorsprong Italiaanse fotograaf/kunstenaar Franco Gori.

Aurora Meccanica heeft een installatie gemaakt waarbij bezoekers vogels kunnen bevrijden uit een kooi. Ook hangen er bijzondere foto’s van Franco Gori, die wekenlang te gast was bij de buren van het Odapark: de zusters Ursulinen. Gori maakte prachtige foto’s van de zes zusters. ‘Doordat ik me echt kon verdiepen in hun manier van leven, ontstond er een gelaagdheid in de beelden. Hoewel de zes zusters allemaal op leeftijd zijn, zie ik ze als meisjes, meisjes met een enorm gevoelsleven’, vertelt Gori.

La Gabbia is nog te zien tot 24 maart 2019. De toegang is gratis.

Meer info vind je hier.

Chance en Galaten

Chance the rapper is op sabbatical om de Bijbel te bestuderen. Momenteel leest hij de brief aan de Galaten en hij nodigt op Instagram mensen uit om ‘het korte bijbelboek’ met hem mee te lezen.

‘Ik ga weg om het woord van God te leren kennen waarvan ik moet toegeven dat ik er niet bekend mee ben’, zei hij maandag. ‘Ik ben christelijk opgevoed, maar ik heb het niet mezelf gemaakt, door gewoon een paar dagen te gaan zitten en in mijn Bijbel te lezen.’

Anybody wanna read thru Galatians with me? It’s really short.

A post shared by Chance The Rapper (@chancetherapper) on Dec 12, 2018 at 7:23am PST

foto boven: Franco Gori 

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--