Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: jouw liefdesbrief op Lazarus, een plastic Madonna en een VR-kerk

Deel:

We hebben weer wat mooie tips voor je verzameld om te doen, te kijken en te lezen: over een plastic Madonna, een VR-kerk en nog 2 bijzondere 40-dagen initiatieven.  

Verras je geliefde op Lazarus!

Op Valentijnsdag, 14 februari, kun je je geliefde verrassen op Lazarus. Volgt jouw partner ons? Verras hem of haar dan met een boodschap op onze Facebookpagina van maximaal 100 woorden. Onder de inzenders verloten we een uniek, voor jou gemaakt kunstwerkje van Marleen Stelling, die deze week debuteerde met haar boek over de liefde: Alle bloemen zijn op weg naar jou. Wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk maandag 12 februari jouw boodschap naar redactie@lazarus.nl.

VR-kerk

D.J. Soto is een voorganger van een virtual reality kerk. Zijn bijzondere verhaal is nu te lezen in het online magazine Wired. Voor Soto is de VR-technologie dé manier om van de kerk een inclusieve plek te maken: een plek waar gelovigen en atheïsten kunnen komen om met elkaar van gedachten te wisselen. Het pionieren gaat hem echter niet heel makkelijk af en kost hem en zijn gezin veel. Toch gaat hij door. Fascinerend verhaal!

Klimaatmadonna

Whocares maakte onlangs een filmpje van een mooi initiatief van het Dominicanenklooster in Zwolle: daar wordt op dit moment een Madonna gemaakt van afval-plastic onder leiding van de Zwolse kunstena­res Marit Otto. Het idee is dat de Madonna van afval laat zien dat levenskracht in kwetsbaarheid te vinden is. Met het project wordt aandacht gevraagd voor de zorg voor de aarde. Als afsluiting wordt de Madonna met Earth Hour, de WNF-dag voor de aarde op 24 maart 2018, naar de Grote Markt gedragen.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--