Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Event We gaan ze halen, dag vegan church en nieuw boek Peter Enns

Deel:

Van interessante artikelen tot events: Lazarus verzamelt elke week allerlei interessants uit binnenlandse en buitenlandse media. Dit keer hebben we twee events, een podcast en een artikel voor je. 

Vervolgactie We gaan ze halen: De staat van relocatie 

afbeelding
afbeelding.

Afgelopen Kerst reed Rikko met zo’n 60 chauffeurs richting Athene omdat ze het humanitaire drama in de kampen in Griekenland niet langer konden aanzien. Ze verzochten de overheden om 150 vluchtelingen te mogen ‘reloceren’ naar Nederland. Voor het eerst in lange tijd was het drama in de kampen weer voorpaginanieuws. Maar wat was de impact? Welke oplossingen zijn er al bedacht? Wat gebeurt er als er politiek niets verandert?

Daarover gaat De Staat van Relocatie, op zondagmiddag 3 maart in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Een programma met experts en muzikanten zoals Ernst Jansz (Doe Maar) die liedjes over Syrië schreef met zijn dochter, er zijn mensen van Stichting Bootvluchteling over te spreken over het dilemma helpen versus protesteren, je kunt luisteren naar bijdragen van Amnesty International en er is een documentaire te zien over de kerstactie van We gaan ze halen

Wil je erbij zijn? Hier vind je meer info en kun je kaartjes bestellen.

Ontmoetingsdag Vegan Church

Nederland kent een heuse vegan church, die een ontmoetingsdag houdt op zaterdag 2 maart. Het programma bestaat uit een viering, een lezing over dier & evangelie en je kunt er onder andere luisteren naar Tobias Leenaert, schrijver van het boek How to create a vegan world. 

De dag begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Pelgrimskerk in Zoetermeer. De toegang is € 10 (inclusief consumpties).

Wil je meer weten of jezelf opgeven, dan kun je hier terecht.

Peter Enns over de Bijbel

Oudtestamenticus en schrijver Peter Enns (Omdat de Bijbel het zegt) heeft een nieuw boek How the Bible actually works en gaf daarover een interview aan Religion News Service. Hij zegt in het interview: ‘Ik probeer in mijn nieuwe boek te laten zien wat de ouderdom, de dubbelzinnigheid en de diversiteit van de Bijbel ons op een positieve manier vertellen over het geloofsleven. Dat het meer een zoektocht naar wijsheid is dan een routeplanner of instructieboek’.

Het hele interview vind je hier.

Podcast over miskraam

Praten over een miskraam is moeilijk. Schrijver en anglicaanse voorganger Tish Harrison Warren overkwam het en praat erover in deze podcast.
‘Mijn miskraam was complex wat rouw betreft. Dit kindje, het leven en de dood die zich in mijn lichaam afspeelde… Ik vind het moeilijk om er woorden voor te vinden. Dat komt gedeeltelijk omdat er woorden aan ons worden gegeven in tijden van groot verdriet. Daarom hebben we begrafenissen. Omdat we dat niet hebben voor vrouwen die te maken krijgen met een miskraam, kan het een woordenloze ervaring worden.’ Daarom pleit ze voor een speciale liturgie voor iedereen die op de een of andere manier te maken heeft gehad met het verlies van een ongeboren kind.  (Je kunt om ook luisteren via iTunes).

PS. En heb je het nieuws al gezien over Nadia Bolz-Weber? Zij komt naar Nederland en spreekt komende zomer op het Graceland Festival. Dat mag je natuurlijk niet missen!

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--