Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Zomerfestival, Luther-museum en bijzondere kapsel-inspiratie

De zomer is aangebroken: daarom tipt Lazarus een Zomer Festival. Nederland heeft er ook een nieuw museum bij: over Luther. En we hebben twee filmpjes die je even moet zien!

Deel:

Nieuw Luther Museum

Nederland heeft nu een eigen Luther Museum. Morgen gaat het museum open voor publiek. In het museum is de hele geschiedenis te zien van de lutheranen. In Trouw vertellen de initiatiefnemers: “We zijn niet alleen een museum over Luther, de Reformatie en het lutherse geloof, maar ook over lutheranen en Amsterdam.” De schaduwkanten van de reformator worden overigens niet weggemoffeld. De journalist van Trouw merkt een afbeelding van Luthers’ Von den Juden und ihren Lügen.

Het nieuwe museum is gevestigd aan de Nieuwe Keizersgracht 570 in Amsterdam en van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie: www.luthermuseum.nl

Zondag Festival in Haarlem

Volgende week zondag, 30 juni, is er een Haarlem het Festival Zondag, een initiatief van de doopsgezinde gemeente in Haarlem. Er is muziek en meditatie, dans en dialoog, theater en toekomst, biertuin en barbecue.

In de historische gebouwen van de doopsgezinde gemeente tref je bijvoorbeeld een politieke werkplaats aan met Erik van Muiswinkel, Tinkebell, Jerry Afriyie, Justus van Oel en Ziggy Klazes. Er zijn vieringen met Sharon Kips, Mylou Frencken en re:connect. Frénk van der Linden gaat in gesprek met Sjoerd van der Galiën en Mary Maarsen over Amish-erfgoed. En er is een theologische werkplaats met Jean-Jacques Suurmond, Kangwa Mabululuki en K.H. Miskotte Stichting.

Je kunt je kinderen meenemen want voor de kleinsten van 0 tot 6 jaar is er opvang. Het festival is gratis en toegankelijk via de poorten aan de Grote Houtstraat, Frankestraat en Peuzelaarssteeg. Informatie vind je hier.

‘We weten allemaal dat God niet wil dat vrouwen dominee zijn’

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook in Nederland is de discussie over de vrouw in het ambt weer opgelaaid. En hoewel vrouwen in veel kerken het ambt mogen bekleden, is dat nog steeds niet vanzelfsprekend. Dat blijkt ook weer uit dit filmpje: tijdens een conferentie van de Amerikaanse Methodisten werd mannelijke voorgangers gevraagd om opmerkingen voor te lezen die hun vrouwelijke collega’s hadden gekregen tijdens de uitoefening van hun ambt…

Het laatste avondmaalshaar

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ter afsluiting nog wat inspiratie voor een nieuw zomerkapsel ;)

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--