Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vier leden Leger de Heils vermoord

'Ik roep alle heilssoldaten op om te bidden'

Op het Indonesische eiland Sulawesi zijn vier leden van het Leger des Heils om het leven gebracht. De politie vermoedt dat extremisten die sympathiseren met terreurgroep Islamitische Staat achter de moord zitten.

Deel:

De doden zijn vrijdag gevonden bij hun afgebrande huizen in het dorp Lemban Tongoa in het noorden van het eiland, zei een politiewoordvoerder zaterdag. Twee waren onherkenbaar verbrand en een van de lichamen was onthoofd. Het Leger des Heils in Indonesië bevestigde dat ze lid waren van het evangelische kerkgenootschap.

De politiewoordvoerder zei dat de Oost-Indonesische moedjahedien (MIT), die trouw hebben beloofd aan IS, vermoedelijk achter de misdaad zitten. "De aanval had er kenmerken van. Het is mogelijk dat ze de slachtoffers niet kenden. Ze wilden gewoon terreur zaaien", zei hij.

Brian Peddle is internationaal leider van het Leger des Heils. "Als Leger des Heils zijn we tegen elke vorm van geweld. In alle aspecten van onze bediening werken we aan vrede. We vinden het nieuws uit Lembantongoa zeer verontrustend. Ons hart gaat uit naar onze mensen die het slachtoffer zijn geworden en naar hun families. Ik roep alle heilsoldaten op om met ons mee te bidden voor vrede. Wij geloven dat wanneer vrede meer ruimte krijgt, het kwaad zal worden verslagen."

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--