Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker lezen deze winter: met deze boeken kom je de koude dagen wel door

Boeken vol kerstnostalgie en kerstwonderen

Zie je door de boeken, de juiste (kerst)roman niet meer? Hopelijk maken we de keuze met dit fijne boekenlijstje iets makkelijker voor je. Alhoewel; al deze boeken zijn zo leuk, mooi en ontroerend. Eh, nou ja, je kunt er ook twee uitkiezen, of drie, of...

Deel:

Wat we kunnen leren van Maria

Maria icoon van genade

“Aan Maria kun je zien hoe groot Gods genade is,” vertelde theoloog Arnold Huijgen tijdens een interview voor het oktobernummer van Eva. Hij schreef het boek Maria – icoon van genade. In het boek duikt Huijgen de Bijbel in en vertaalt de teksten over Maria naar het nu. Dat maakt het fijn leesbaar. Het boek is een aanrader voor ieder die meer wil weten over Maria en haar rotsvaste geloof. Met prachtige zinnen als: “Het gelaat van zijn moeder is immers ‘het gezicht dat op Christus het meest lijkt’.”

Maria – icoon van genade, Arnold Huijgen, KokBoekencentrum, 384 blz., € 27,99

Met echte kerstboodschap

Alles wat ik wens

Zin in een feelgood-boek, maar wel eentje met diepgang? Dan is Alles wat ik wens een fijne tip voor jou. In dit verhaal volg je hartsvriendinnen en huisgenoten Audrey en Eve die hun zoons graag de echte kerstgedachte willen meegeven. Alleen lijken hun kinderen vooral interesse te hebben in hun verlanglijstje. Ondertussen krijgen Audrey en Eve allebei een eigen uitdaging op hun pad. Een mooi boek over kerstnostalgie en geschenken met grote impact. Oh en kijk hoe mooi het boekomslag is!

Alles wat ik wens, Lynn Austin, KokBoekencentrum, €16,99

Leesvoer voor donkere dagen

Buiten sneeuwt het

Niks fijners dan een boek vol kerstverhalen. In Buiten sneeuwt het duik je elke keer een nieuw avontuur in. Alle ingrediënten die je hoopt te vinden in een winterse verhalenbundel zitten erin: sneeuw, een kerstkonijn, onverwachte vriendschappen, liefde en warme chocolademelk. De verhalen zijn onder anderen geschreven door Marlies Medema, Els Florijn, Corien van Oranje en Rikkert Zuiderveld. Een heerlijk boek voor de donkere dagen. Ook leuk om cadeau te doen.

Buiten sneeuwt het, Marlies Medema, Els Florijn, Frans Willem Verbaas en anderen, KokBoekencentrum, 224 blz., € 18,99

Spanning & romantiek in historisch Londen

In naam van de kroon

Een onkreukbare agent en een rebelse dievegge moeten in het Londen van 1885 samenwerken om een serie moorden op te lossen. De samenwerking loopt aanvankelijk niet bepaald soepel. Als het gevaar steeds dichterbij komt, leren agent Jackson en dievegge Kit echter dat de wereld niet zo zwart-wit is als die soms lijkt. In naam van de kroon is een spannende roman met een uitgekiende dosis romantiek, historische details en humor.

In naam van de kroon, Michelle Griep, KokBoekencentrum, 368 blz., € 21,99

Soms zegt een sprookje het best wat je te zeggen hebt – C.S. Lewis

Er was eens een kleerkast

Megs broertje heeft niet lang meer te leven en zijn allergrootste wens is om te achterhalen waar het idee van Narnia vandaan komt. De verlegen Meg gaat op onderzoek uit, alleen als ze de schrijver van Het betoverende land achter de kleerkast vindt geeft hij haar geen antwoorden, maar nieuwe verhalen. Lewis’ verhalen geven haar veel meer dan de antwoorden waar ze zo op zoek naar is, zijn verhalen geven haar weer hoop. Een prachtig boek met een vleugje magie.

Er was eens een kleerkast, Patti Callahan, KokBoekencentrum, €21,99

Wat kan nog wel bij dementie?

Dementie Empathie

Misschien verwachtte je niet een boek met dit thema in dit feelgood-rijtje, maar de wintermaanden zijn vaak ook maanden van bezinning, en omkijken naar een ander. Dit boek kan helpend zijn voor mensen die in de zorg werken, of voor wie een naaste of dierbare met dementie heeft. Hoe richt je je op wat nog wél kan bij mensen met dementie, zodat er steeds gelukkige momenten blijven? Op die vraag – en andere kwesties rondom dementie – probeert het boek Dementie Empathie een antwoord te vinden. Dick Kits en Hedda Schut leggen uit hoe je met empathie naar iemand met dementie blijft kijken en hem of haar als mens blijft zien.

Dementie Empathie, Dick Kits, Hedda Schut, Dutch 8 publishing Company, 152 blz. (hardcover), € 22,50

Ben jij zo'n boekenwurm dat je zelfs na dit lijstje nog meer boeken wil lezen? Dan tippen we je graag dit artikel vol met december-leestips en boeken om cadeau te geven.

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--