Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekkerste recepten voor zelfgemaakte soep

Zelfgemaakte-soepdag

Op een koude dag een fijne warme kom soep voorgeschoteld krijgen: je zal er veel mensen blij mee maken. Soep leent zich altijd voor veel dingen: je kunt er restjes mee opmaken, je kunt het opdienen als voorgerecht of goed vullen als hoofdgerecht met een lekker stuk stokbrood. En soep maken is helemaal niet zo ingewikkeld! Genoeg redenen om een fijn lijstje met de lekkerste recepten samen te stellen.

Deel:

Lekker romig: soep met wortel en paprika 

Een vrolijke gezonde soep met wortel en paprika. Deze soep is niet al te ingewikkeld en dus lekker makkelijk voor een drukke dag.  
Tip tegen verspilling: eet aan het begin van de week een gerecht met wortels of paprika. Wat je dan overhebt, kun je in de soep doen.  
 

Pittig soepje: Mexicaanse tortillasoep met kip 

Deze pittige soep kost iets meer tijd, maar is wel heel kleurrijk en klinkt ontzettend lekker! Ideaal als je je gasten iets origineels wil voorschotelen. 
Duurzame tip: kies voor biologische kip of voor kippenvlees bij jou in de buurt, bijvoorbeeld van de lokale boer. 
 

Heerlijk hollands: erwtensoep 

Dit is natuurlijk een albekende wintersoep die je het allerlekkerst zelf kunt maken. Heerlijk met wat brood en het liefst met een warm haardvuurtje op de achtergrond.  
Bewaartip: erwtensoep kun je prima invriezen als je wat overhebt. Doe de soep in goed afgesloten bakjes (zorg wel dat er een laagje lucht overblijft) en dan kun je het tot wel drie maanden bewaren.  

Pompoen moet je doen: een klassieke pompoensoep 

Supergezond en eenvoudig te bereiden, deze smaakvolle pompoensoep. Extra lekker: was de pompoenpitten en rooster ze in een pannetje met wat peper en zout. 
Bewaartip: ook deze soep kun je heel goed invriezen als je wat overhebt en kun je tot drie maanden in de diepvries bewaren.  
 

Even iets anders: zoete-aardappelsoep met mini-pizza’s 

Makkelijk, snel, gezond en toch nog heel verrassend: deze soep heeft het allemaal. Hoewel het heel ingewikkeld klinkt, kun je in een halfuurtje aan tafel schuiven.  
Tip tegen verspilling: maak eerder in de week een gerecht met zoete aardappel en gebruik de restjes in deze soep. 
 

Verrassend lekker: Mango-tomatensoep 

Als je aan soep denkt, is dit waarschijnlijk niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Maar volgens crossmediaal redacteur Hedi is deze soep ontzettend lekker. Het proberen waard dus! 
Tip: je hebt maar een halve mango nodig voor deze soep. Maak een lekkere smoothie van de andere helft. 

Verder lezen: De beste bioscoopfilms van 2020

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--