Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lenette van Dongen in ‘De Kist’

‘Ik heb er baat bij om bij de dag te leven’

Lenette van Dongen typeert zichzelf als een blij ei. Ze wil niet zwaarmoedig door het leven gaan, ook al staat ze dagelijks met sombere gedachten op. Elke morgen neemt ze tijd om te na te gaan waar ze dankbaar voor is. “Dat is de grondverf van mijn leven," vertelt ze aan presentator Kefah Allush.

Deel:

Elke morgen wordt Lenette van Dongen wakker met sombere gedachten. Vroeger werd haar dag daardoor gekleurd, nu gaat ze ’s morgens eerst even zitten. “Ik schrijf dan in mijn boekje op waar ik dankbaar voor ben. Dat je ‘s morgens wakker wordt, is al de eerste reden om een glimlach op je gezicht te krijgen. Ik heb er echt voor gekozen om zo in het leven te staan. En ik doe aan yoga. Dat is de grondverf voor mijn dag.”

Op het kerkhof

In deze aflevering van De Kist neemt Lenette presentator Kefah Allush mee naar het kerkhofje waar ze begraven wil worden. Ze hoopt op "een plekkie aan het pad", zodat ze niet zal struikelen als ze ’s nachts gaat spoken. Bij wijze van spreken dan, want de cabaretière denkt niet dat ze er na haar dood nog bij zal zijn: een mens is wat haar betreft niet belangrijker dan een parkiet of een kanarie.

De Kist, zondag 20 mei, 23.50 uur, NPO 2

--:--