Ga naar submenu Ga naar zoekveld

M•nk Café Live van dinsdag 5 mei - woestijnvaders in beeld

Wie waren de woestijnvaders die leefden zo rond de 2e en 3e eeuw na Christus? Het M·nk Collective is geïnspireerd door hun bijzondere verhalen. In dit Monk Café Live vertellen ze over drie bijzondere woestijnvaders: Efrem de Syriër, Johannes van de Ladder en Antonius de Grote.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mattias Rouw en co-schrijvers Wouter van der Toorn en Paul van der Niet (M·nk Collective) zijn gepassioneerd over de verhalen van deze woestijnvaders en -moeders en vertellen hun bijzondere verhalen in het nieuwe boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders. Al in de derde eeuw na Christus gaven deze Godzoekers hun bezittingen weg en omarmden ze een leven in stilte en eenzaamheid. Juist in deze tijd van social distancing kunnen ze ons zoveel leren. 

In het Monk Café Live staan we vanavond met illustrator Marcel Enderink stil bij drie woestijnvaders: Efrem de Syriër, Johannes van de Ladder en Antonius de Grote (zie ook de illustraties boven). Voor de illustraties in het nieuwe boek over de woestijnvaders dook Marcel in hun verhalen. Wie waren ze, wat is kenmerkend voor ze en waarom besloot Marcel ze op die manier te verbeelden?

Je kunt het gesprek hieronder live volgen of via de Facebookpagina van Lazarus. En je kunt het natuurlijk ook later terugkijken.

Gratis e-book 

Speciaal voor deze coronatijd hebben de schrijvers een gratis e-book samengesteld met 7 lessen die je kunnen leren om nieuwe mogelijkheden te ontdekken in een wereld die klein is geworden en waarin we worden opgeroepen tot sociale onthouding. Je kunt het boek Monnikenwerk hier gratis  downloaden

afbeelding
afbeelding.

Wil je meer? Het boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders is nu verkrijgbaar en kost € 16,99. Meer info vind je hier

--:--