Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De dochter van Arianne en René werd extreem vroeg geboren

Handen aan de couveuse, woensdag om 21.30 uur op NPO 1

In de vijfde aflevering van 'Handen aan de couveuse' maken we kennis met Arianne en René. Hun dochter Emma is extreem vroeg geboren: met 24 weken. Arianne en René kunnen haar zelfs niet vasthouden, omdat ze te kwetsbaar is. Negen dagen na de geboorte is Emma stabiel genoeg en kunnen ze voor het eerst buidelen met hun dochter.

Deel:

Arianne (30) en  René (34) leerden elkaar kennen via Tinder. Ze zijn inmiddels bijna drie jaar samen. Tijdens hun eerste date gingen ze samen naar de bioscoop in Alblasserdam. Dit werd een kerstfilm, want verder draaide er op dat moment niet zoveel. Nog diezelfde avond werden ze verliefd en al binnen twee maanden woonden ze samen.

Gezinsuitbreiding

Hoewel Arianne en René al vrij snel wisten ze dat ze graag samen een gezin willen stichten, besloten ze hun huishouden eerst uit te breiden met twee honden. Dit beviel zo goed, dat ze niet veel later voor een zwangerschap gaan. Toen Arianne en René hoorden dat ze een dochter zouden krijgen, waren ze het binnen vijf minuten eens over de naam. Het meisje moest en zou zonder twijfel 'Emma' gaan heten.

Werk en hobby's

Arianne werkt als oncologieverpleegkundige in het Maasstad ziekenhuis en René is kok bij een tapasrestaurant in Schiedam. In hun vrije tijd gaan ze graag samen wandelen. Hun spiegelreflexcamera nemen ze dan bijna altijd mee, om mooie plaatjes vast te leggen voor in hun foto-album. Ook vinden ze het leuk om samen nieuwe recepten uit te proberen in de keuken en ze brengen graag een bezoekje aan foodtruckfestivals.

Eén wens

Arianne en René zijn heel gelukkig samen en worden iedere ochtend met een glimlach op hun gezicht wakker. Ze zijn allebei koppig en eigenwijs, maar bovenal heel zorgzaam naar elkaar. Voor de toekomst hebben René en Arianne eigenlijk maar één wens. Dat hun dochter Emma mag opgroeien tot een vrolijk, gezond en gelukkig meisje.

Kijk aflevering 5 van ‘Handen aan de couveuse’ nu op NPO Start.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Opgroeien & Gezin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Opgroeien & Gezin

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief bieden we je inspirerende (geloofs)verhalen, de mooiste podcasts en programma's die raken.

Inschrijven
--:--