Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maak kennis met Arie Slob

ChristenUnie-lijsttrekker Arie Slob

Het moet anders, vindt zijn partij. Met een gezonde overheid, die de zwakkeren niet vergeet. ChristenUnie-lijsttrekker Arie Slob hoopt op een verdubbeling van zijn Kamerfractie.

Deel:

1. Wie is uw favoriete politieke tegenstander?

"Met Mark Rutte voer ik graag stevige inhoudelijke debatten. Hij heeft te weinig oog voor de gevolgen van sommige bezuinigingen voor de samenleving, en voor ontwikkelingslanden. Hij zou meer uit zijn ivoren Torentje moeten komen."

2. Waar zou u graag beter in willen zijn?

"De bekende pianist Jan Mulder was op de middelbare school een van mijn klasgenoten. Zijn muzikale gave had ik ook wel willen hebben, maar dat is een illusie. Een beperking die ik overigens al lang heb geaccepteerd."

3. Welke tv-uitzending is u het meest bijgebleven?

"De aflevering van De Verandering met Marlinda, een oud-leerling van mij, die door de ziekte ALS niet lang meer te leven heeft, maar door haar geloof zelfs haar man tot steun is. Haar getuigenis in die uitzending heeft me diep geraakt."

4. Wat wilt u dat er op uw begrafenis over u wordt gezegd?

"Ik hoop dat er niet alleen over mij wordt gepraat, maar ook naar Boven wordt gewezen, en ze mogen Walk by Faith van Jeremy Camp draaien. Een prachtig nummer met een mooie tekst, waaraan ik in mijn leven inhoud probeer te geven."

5. Wat was uw meest creatieve uitvlucht die u ooit bedacht omdat u te laat kwam op het werk of op school?

"Als zoon van een middenstander ben ik van jongs af aan gewend dat je op tijd moet zijn. De winkel ging immers altijd om negen uur open. Ben ik toch een keer te laat, dan heeft het een reden en vertel ik dat gewoon."

6. Wie zijn uw helden van vandaag?

"Ik heb bewondering voor de manier waarop Kees Kraayenoord de Bijbel kan uitleggen – ook aan jongeren –, zowel in zijn preken als in zijn muziek. Als hardloper spreekt Haile Gebrselassie me erg aan, die heel waardig met zijn succes omgaat en ook iets voor anderen wil betekenen."

7. Uw partij haalt op 12 september 76 zetels. Wat gaat u als eerste doen?

"Als ChristenUnie proberen we steeds tevergeefs meerderheden te vinden voor een uitstapprogramma voor prostituees. Als wij die 76 zetels halen, gaan we dat heel snel regelen!"

Tekst: Bart van Delen
Beeld: Anne Paul Roukema

Personalia

- 50 jaar
- Woont in Zwolle
- Getrouwd met Marjette en vader van Esther, Aron, Lotte en Karen
- Studeerde geschiedenis en werkte als docent geschiedenis en maatschappijleer, onderwijskundig adviseur schoolbegeleidingsdienst en directeur onderwijsorganisatie
- Sinds februari 2001 – met een korte onderbreking in 2002 – lid van de Tweede Kamer
- Fractievoorzitter van maart 2007 tot  juni 2010 en april 2011 tot heden

--:--