Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maak kennis met de tiktokkers, kappers en multiculturele moeders uit ‘Mensen Kijken’

Ontmoet de verschillende panels uit dit nieuwe programma

De eerste indruk van iemand klopt niet altijd. Het nieuwe programma ‘Mensen Kijken’, dat op 10 oktober van start gaat, daagt uit om vooroordelen opzij te zetten en verder te kijken dan alleen het uiterlijk van mensen. Verschillende panels gaan de strijd aan en starten het gesprek. Wie heeft de beste mensenkennis en beschikt over een sterk inschattingsvermogen?

Deel:

We stellen de verschillende panels graag aan je voor. In dit artikel komen de tiktokkers, kappers en moeders aan bod. Deze groepen worden in ‘Mensen Kijken’ op de proef gesteld door hun eerste indruk over een persoon te delen. Ze ontdekken dat deze eerste indruk lang niet altijd rechtdoet aan het verhaal dat achter de persoon schuilt… Iedere aflevering beantwoorden ze vragen over een onbekend persoon na het zien van een video. Wat volgt is een boeiend levensverhaal dat verrast, verwarmt en soms zelfs een traan kan veroorzaken.

Tiktok-panel

Het panel van de tiktokkers bestaat uit Jorn, Stijn, Ester en Terrie. ‘’Dat achter elk persoon een verhaal schuilgaat wist ik al, daar ben ik juist ook altijd geïntereseerd in. Maar dat ik zo snel op uiterlijk iemand beoordeel, had ik niet verwacht. Je hebt toch vaak onbewust een stereotypebeeld bij een persoon. Het slaat nergens op maar het zit er onbewust toch ingebakken, door bijvoorbeeld media, opvoeding of gebeurtenissen uit je verleden’’, laat Terrie weten.

Tiktokkers

Kappers en maatschappelijk werkers in één

Ook zitten er vier kappers in een panel. Namelijk: Delton, Angela, Sammy-Jo en Ushma. Maar ze zien zichzelf als veel meer dan kappers. In hun stoel horen ze namelijk alle details over iemands leven. Van huwelijksproblemen, tot criminele geheimen, tot lichamelijke ongemakken. Eigenlijk zijn ze daardoor een maatschappelijk werker, arts, vertrouwenspersoon én kapper in één.

Hoewel de vier het heerlijk vinden om lekker te discussiëren over de levens van anderen, vinden ze wel dat je niet snel kan oordelen over iemand. Angela: “Ik heb zelf ook veel meegemaakt in mijn leven. Ik heb bijvoorbeeld een gewelddadige relatie gehad en weet dus hoe dit iemand kan veranderen en wat voor impact dit heeft.” Ook Sammy-Jo heeft voor haar leeftijd al veel meegemaakt. “Ik was op jonge leeftijd al volwassen omdat ik mijn moeder verloor en mijn vader dementeerde. Ik zocht liefde vervolgens in verkeerde relaties en ben hierdoor lichamelijk en geestelijk mishandeld.” Inmiddels staat de sterke en vrolijke Sammy-Jo zelfverzekerder dan ooit in het leven.

kapper

Bevriende moeders met een zesde zintuig

Dan is er ook een panel bestaande uit een bevriende multiculturele moedergroep. Hierin zitten Cheryll, Nina, Joyce en Khadija. De dames zijn ervan overtuigd dat je als moeder sowieso een zesde zintuig hebt ontwikkeld als het op mensenkennis aankomt.

Khadija heeft als kind zelf te maken gehad met veel vooroordelen. “Als Marokkaanse stond ik altijd 10-0 achter en dachten mensen dat ik niks ging bereiken. Ik was vastberaden dat te gaan laten zien.” Ze besluit psychologie te gaan studeren en werkt inmiddels als reclasseringsambtenaar met de zwaarste top 600 criminelen in Amsterdam. Joyce is alleenstaande moeder van twee en werkloos. Haar dochter Romy heeft syndroom van down, wat veel tijd en aandacht vraagt. Joyce vindt het belangrijk om Romy mee te geven dat ze alles kan bereiken wat ze wil. “Ik weet altijd alles van iedereen, want iedereen komt altijd zijn verhalen en zorgen bij mij uiten’’, laat ze weten.

moeders

Kijk iedere dinsdag rond 21.10 uur naar ‘Mensen Kijken’ op NPO 3.

De senioren, studenten en muzikanten ook beter leren kennen?

Ga naar het artikel

De senioren, studenten en muzikanten ook beter leren kennen?

Geschreven door

Marloes ter Haar

--:--