Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marketeer Emiel Hop verruilt de EO voor Mozaiek033

'Ik zie uit naar wat God gaat doen'

EO-marketeer Emiel Hop (49) vertrekt na ruim 21 jaar bij de EO. Achter de schermen regelde hij veel zaken voor Visie, zoals de inkoop van papier en contracten met PostNL en drukkerijen. Per 1 april wordt hij voorganger bij Mozaiek033.

Deel:

Vanwaar deze stap?
“Al heel jong had ik een diep verlangen actief te zijn in de kerk: om de gemeente op te bouwen en met elkaar te groeien in geloof. Dit heb ik dertig jaar met veel plezier gedaan binnen de PKN, waarvan mijn gezin en ik lid waren. De afgelopen jaren merkte ik steeds meer dat er een zoektocht ontstond. Mijn vrouw en ik dreven gevoelsmatig steeds verder weg van bestaande tradities binnen onze gemeente, en onze kinderen haakten af. In die periode kwamen we in aanraking met Mozaiek0318 in Veenendaal.”

Vrijmoedigheid

“We voelden ons daar heel snel thuis, deze vorm paste bij onze manier van kerk-zijn,” vervolgt Emiel. “Ook onze kinderen vonden weer aansluiting. We hebben een aantal jaar vanaf de achterste rij meegekeken hoe alles reilde en zeilde binnen zo’n gemeente.”

Na verloop van tijd werden Emiel en zijn vrouw gevraagd mee te denken en te bidden over het opstarten van Mozaiek033 in Nijkerk, een zusje van Mozaiek0318. “Dit hebben we – samen met een aantal andere echtparen – gedaan. Mozaiek033 kwam er, en we werden onderdeel van het leiderschapsteam. De kerk groeide explosief en zo ontstond de behoefte aan twee vaste voorgangers. Ik zag mezelf niet meteen in die rol, maar we zijn ervoor gaan bidden. Dit is een bijzonder proces geweest waarin ik van God keer op keer bevestiging ontving. Uiteindelijk vond ik de vrijmoedigheid de taak van voorganger op me te nemen.”

“De EO is een mediaorganisatie met een heel dynamische werkomgeving. Ik gaf leiding aan een mooi team, en er was veel ruimte om dingen te ondernemen. Zo mocht ik nieuwe geloofsproducten maken en werkte ik mee aan de Nederland Zingt Dag en de EO-Jongerendag. In een gemeente zal de dynamiek zeker anders zijn, maar ik zie enorm uit naar wat God gaat doen.”

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--