Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Stelling bezoekt Allerzielen-herdenking

Special 'Ik mis je': zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

Deel:

Ieder jaar worden op Allerzielen overledenen herdacht. Zaterdag staat Ik mis je in een special stil bij deze dag, die altijd op 2 november wordt gehouden. Presentator Marleen Stelling volgt een aantal bezoekers en deelnemers van de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Orthen in Den Bosch.

“Rouwen is vaak een proces waarin mensen zich ook eenzaam kunnen voelen," zegt Marleen Stelling. "Daarom is het fijn dat mensen met Allerzielen elkaar opzoeken en samen hun dierbaren herdenken." Op begraafplaats Orthen in Den Bosch praat Marleen in Ik mis je met dansdocent Geraldine. Zij voert samen met haar dansgroep een choreografie uit ter nagedachtenis aan leerling Indy (17). Zij overlijdt in 2018 na een ernstig verkeersongeval.  

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Marleen Stelling Ik mis je Allerzielen
Op 2 november is het Allerzielen. In 'Ik mis je' staat presentator Marleen Stelling stil bij deze dag.

In Ik mis je ontmoeten we ook Lianne, voor wie het dertig jaar geleden is dat ze haar geliefde man Jan verloor. Inmiddels is Lianne zeven jaar ouder dan haar man ooit is geworden. Patrick herdenkt zijn vader met wie hij een zeer hechte band had. Zijn vader overleed dit jaar. Kunstenaar Jan van Ruitenburg verzamelt materiaal op de begraafplaats om te verwerken in zijn natuurlijke kunststukken, waarmee hij exposeert tijdens de herdenking. 

Ik mis je-special over Allerzielen

‘Ik mis je’ is een tv-programma en platform van de EO. In het tv-programma hebben presentatoren Arjan Lock en Marleen Stelling open en eerlijke gesprekken over het verlies van een dierbare. Wat missen ze het meest van iemand? Wat nemen ze mee? En wat zijn de mooie herinneringen? Op ikmisje.eo.nl lees je verhalen van mensen die iemand hebben verloren. Naast liedteksten en gedichten kunnen mensen ook speciaal tijdens de Allerzielen periode een kaarsje aansteken voor iemand die ze zijn verloren.

Zaterdag 6 november, 19.15 uur, NPO 2

Kijk 'Ik mis je' hier terug

--:--