Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Stelling in nieuwe afleveringen 'Zie je zondag!'

EO-programma terug op de buis; iedere zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Door de kerkdiensten in coronatijd was Zie je zondag! (EO) tijdelijk van de buis. Maar de komende weken presenteert Marleen Stelling weer gloednieuwe afleveringen van het programma. Deze zondagmorgen is ze te gast bij Noorderlicht, een jonge gemeente in Rotterdam. Hier zijn alle mensen welkom, wat ze ook op hun kerfstok hebben. 

Marleen Stelling stapt binnen in Noorderlicht, waar de kerk iedere zondag helemaal vol zit. Maar ze hoort in deze aflevering van Zie je zondag! al snel hoe het in 2012 begon met een handjevol mensen. Het kleine gezelschap raakte geïnspireerd door de droom van dominee Niels de Jong om een nieuwe kerk te beginnen in de wijk Blijdorp. Acht jaar later bezoeken opvalllend veel jonge mensen de diensten van Noorderlicht. 

'Meerdere keren in gevangenis'

Het warme welkom strekt zich uit naar alle mensen, wat ze ook op hun kerfstok hebben. Daar kan Bo over meepraten. Hij vertelt in Zie je zondag! aan Marleen Stelling dat zijn leven niet bepaald vlekkeloos is verlopen. De gevangenis heeft hij dan ook meer dan eens van binnen gezien, maar hij is druk bezig zijn leven weer op de rit te krijgen. Daarbij is Noorderlicht een enorme hulp. Op zijn beurt zet Bo zijn passie voor koken weer in voor de gemeente.

Rosa doet er alles aan om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de kerk

Rosa is er vanaf het begin bij geweest. Van het welkom heten van de bezoekers in de dienst tot het organiseren van een gemeentebrede maaltijd: ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de kerk. En dat terwijl ze het zelf nog weleens lastig vindt om zich er helemaal op haar plek te voelen. Twijfels en vragen over het geloof zijn haar niet vreemd. Maar ook daar is bij Noorderlicht ruimte voor.

Zie je zondag! – Noorderlicht Rotterdam

Zondag 5 juli, 9.20 uur, NPO 2 

Beeld: Daisy Ranoe

Kijk 'Zie je zondag!' terug

--:--