Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Stelling presenteert nieuw seizoen 'Café Lazarus'

'Deze verhalen geven mij hoop'; maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

Op de late maandagavond ontmoet presentator Marleen Stelling gepassioneerde en moedige gasten die de wereld willen veranderen. Ze vertellen hun verhaal in Café Lazarus (EO), waar acteur en theatermaker Bright Richards achter de bar staat. 

“Ik word er enthousiast van dat er generatiegenoten zijn die de vinger op de zere plek leggen en zich niet laten ontmoedigen," zegt Marleen Stelling bij de start van het nieuwe seizoen. "Zelf kan ik mijn hoofd nog weleens breken over dingen die ik in de samenleving zie misgaan; mensen die niet tot hun recht komen, die niet in het licht kunnen staan." Maar de presentator laat zich graag bemoedigen door haar gasten. "Opnieuw ga ik het gesprek aan met wereldveranderaars, mensen die de wereld willen verbeteren en zich hier actief voor inzetten. Dat geeft mij hoop.”

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de eerste aflevering is Clarice Gargard te gast. Ze is journalist en NRC-columnist, was afgelopen jaar VN-vrouwenvertegenwoordiger én won een Gouden Kalf voor de documentaire Daddy and the Warlord - De waarheid over mijn vader.

Blues

Clarice neemt schrijver Karin Amatmoekrim mee naar de uitzending. Marleen praat met hen over zusterschap, verzet, nieuwsgierigheid en écht naar elkaar luisteren. Zoals iedere week is er ook muziek in Café Lazarus : blues van Michael Prins.

Nieuw seizoen 'Café Lazarus' – afleveringen

Marleen Stelling gaat in gesprek met geëngageerde twintigers en dertigers die één ding met elkaar gemeen hebben: ze werken aan een betere wereld. Tussen de gesprekken door is er sfeervolle muziek te horen.

Aflevering 1: Verzet en zusterschap
Clarice Gargard is te gast bij Marleen in de eerste aflevering van Café Lazarus . Ze neemt schrijver Karin Amatmoekrim mee. De muziek is van Michael Prins. 

Aflevering 2: Leugens en waarachtigheid
De Pools-Belgische filosoof en schrijver Alicja Gescinska spreekt over waarachtigheid en het terugwinnen van vertrouwen in de politiek. Ze neemt David Van Reybrouck mee. Berget Lewis zorgt voor soul. 

Aflevering 3: Pesach en Mimouna
Chantal Suissa istond aan de wieg van ‘Mo & Moos’, een dialooggroep waarin Joodse en islamitische twintigers en dertigers elkaar ontmoeten. Chantal neemt Fatima Akalai mee. Er is muziek van de Amsterdam Klezmer Band.

Aflevering 4: Jonge dichters en poëzie
Roelof ten Napel, te gast in de laatste aflevering, heeft net een nieuwe poëziebundel uitgebracht genaamd: ‘In het vlees’. Ook Anne-Fleur van der Heiden zit aan tafel. The Soul Preacher zorgt voor muziek.

Vanaf 23 maart, iedere maandag, 23.25 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--