Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marlijn Weerdenburg in 'De Kist': 'Gaan leven, en wel nu'

Maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

Actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg (37) kreeg al op jonge leeftijd te maken met de dood. In De Kist vertelt ze aan EO-presentator Kefah Allush wat het overlijden van haar opa en de ernstige ziekte van haar vader met haar gedaan hebben. Hoe staat ze na deze ervaringen in het leven?

Op haar zestiende voelt Marlijn Weerdenburg plotseling een intense drang om naar haar ernstig zieke opa Teun toe te gaan. Ze volgt haar instinct en zit een paar uur later aan zijn sterfbed, samen met haar oma, moeder en zus. Hem te zien sterven is voor Marlijn een ‘bovennatuurlijke’ ervaring. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In 2016 wordt Marlijn opnieuw geconfronteerd met de dood, maar op een andere manier. Haar vader blijkt kanker te hebben. Marlijn is ‘doodsbang’ dat ze haar vader zal verliezen. Tegelijkertijd werkt zijn ziekte als een katalysator voor de presentatrice, die tot dan toe graag zaken voor zich uit schuift.

'Kiezen voor liefde en kinderen'

Marlijn Weerdenburg beseft dat ze moet gaan leven, en wel nu. Zo maakt ze ‘eindelijk’ haar eigen theaterprogramma met Nederlandstalige liedjes. Ook durft ze te kiezen voor de liefde, en voor kinderen. Haar zoontje vernoemt ze naar haar geliefde opa Teun.

De Kist: Marlijn Weerdenburg

Maandag 16 november, 23.25 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--