Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Martijn Rutgers: 'Romantisch beeld kerk bij grofvuil gezet'

Voorganger over geloof en leven; zaterdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

In het radioprogramma Onderweg (EO) is voorganger Martijn Rutgers te gast. Niemand had in zijn jonge jaren durven voorspellen dat hij voorganger zou worden. Als rechtenstudent in Leiden hield hij er een nogal ruige levensstijl op na. Tot die ene avond dat hij met drie bier in zijn handen stond en met zichzelf werd geconfronteerd.

Martijn Rutgers vertelt in Onderweg hoe hij tot geloof kwam. Hij werd voorganger in megakerk Crossroads en is vandaag de dag werkzaam in een kleinere multiculturele kerk in Amsterdam Nieuw-West die OASE heet. Het leven van een voorganger gaat niet over rozen. "Mijn romantische beeld van de kerk heb ik bij het grofvuil gezet," vertelt Martijn.

De afgelopen drieënhalf jaar heb ik mijn eigen gebrokenheid leren kennen

De voorganger is wel enorm enthousiast over zijn gemeente in Amsterdam West. Het is een diverse club van uiteenlopende culturen en van arme en rijkere mensen. Toch is er ook veel leed. 

'Eigen gebrokenheid leren kennen'

Martijn heeft ontdekt dat het delen van zijn eigen leed ook belangrijk is. "De afgelopen drieënhalf jaar heb ik mijn eigen gebrokenheid leren kennen," zegt hij. Ook is hij meer ruimte in zijn agenda gaan maken voor wandelen: "Voor mij is stilte steeds belangrijker geworden." Naast zijn werk als voorganger is hij sinds kort ook een aantal uur per week werkzaam als coach. 

Onderweg: Martijn Rutgers

Onderweg is een EO-radioprogramma op zaterdagavond met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel. Deze keer is voorganger Martijn Rutgers te gast bij presentator Elsbeth Gruteke. Het gesprek wordt zaterdagavond uitgezonden op NPO Radio 5 en is ook te beluisteren via de site van Onderweg

Zaterdag 16 mei, 22.00 uur, NPO Radio 5

--:--