Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Drielingouders Kevin en Nicole uit ‘Meer dan verwacht’: ‘Als wij samen willen blijven, móét je nu gaan praten’

Na de geboorte van de drieling verdween de romantiek tijdelijk in de ijskast

In het EO-programma ‘Meer dan verwacht’ stappen drielingouders Kevin en Nicole (beiden 38) in het huwelijksbootje. Maar waar begon ooit hun liefdesverhaal? En hoe heeft hun relatie in vredesnaam die eerste intensieve jaren na de geboorte van de drieling overleefd?

Deel:

De driejarige Mae, Ivy en Nova leven er al weken naartoe: de dag dat ze hun prinsessenjurkjes aan mogen. Op 16 juni 2023 is het eindelijk zover: op deze stralende dag trouwen drielingouders Kevin en Nicole, en het camerateam van het EO-programma Meer dan verwacht is erbij. “Ik hoefde nooit zo nodig te trouwen”, glimlacht Nicole. “Totdat we de drieling kregen. Het was altijd: de familie Theunissen, en o ja, Nicole Gardenier. Voor mijn gevoel hoorde ik er niet bij. Onze bruiloft maakte ons compleet. Nu kan ik trouwen elk stel aanbevelen. Het maakt je weer helemaal opnieuw verliefd!”

Bestel de relatiespecial ‘Ondersteboven’ en maak kans op een dinerbon t.w.v. 100,-!

Meer lezen over liefde & relaties?

Bestel de relatiespecial ‘Ondersteboven’ en maak kans op een dinerbon t.w.v. 100,-!

Ontdek allerlei artikelen en oefeningen waarmee je je liefdesrelatie bruisend en vitaal houdt. ❤️ Bestel nu en maak t/m 20 februari kans op een dinerbon t.w.v. 100,-!

‘Knappe dame’

Het liefdesverhaal van Kevin en Nicole begint zeven jaar eerder op de datingapp Happn. Kevin: “Ik weet nog dat ik Nicoles gezicht herkende van de voetbalvereniging in Lisse: daar heb ik lang gevoetbald, en ik zag haar weleens lopen. Ik vond haar toen al een knappe dame. Maar ze had een vriendje, dus was verboden terrein. Maar nu waren we allebei na een lange relatie – Nicole twaalf jaar, ik tien jaar – vrijgezel en waren we in één keer een match.” Andersom herkent Nicole Kevin niet op Happn. Toch is ze nieuwsgierig: “Ik heb hem in eerste instantie alleen op uiterlijk naar rechts geswipet. Ik vond hem knap en hij straalde charisma uit. Later ontdekten we dat we veel gemeenschappelijke interesses hebben, en op dezelfde manier in het leven staan.”

Het beste van Opgroeien & Gezin tweewekelijks in je mail?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Sushi-date

“Nicole wilde niet meteen daten, maar onder het mom van een ‘kennismakingsafspraak’ heb ik toch een date voor elkaar gekregen”, vervolgt Kevin knipogend. “We gingen sushi eten. De sushi-date liep zo ver uit, dat het personeel van het restaurant al zat te borrelen – en alleen wij nog aan ons tafeltje zaten. Iedereen was al vertrokken!” Toch zien ze elkaar daarna een tijdje niet, want Nicole is nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Tot Kevin met zijn nichtje op vakantie gaat naar Curaçao – waar hij is geboren en tot zijn 12e heeft gewoond. “Vlak daarvoor begonnen Nicole en ik weer te daten”, vertelt Kevin. “‘Joh, anders kom je toch gewoon een keertje langs?’ zei ik gekscherend tegen haar. ‘Dan betaal ik de helft van je ticket!’ En dat heeft ze gedaan.” Nicole: “Op Curaçao besloten we als vriend en vriendin verder te gaan. Sindsdien zijn we onafscheidelijk. Een jaar later kochten we samen een huis.”

Kevin en Nicole uit ‘Meer dan verwacht’: ‘Ik ga het huis uit als de drieling gaat puberen!’

Lees ook over:

Kevin en Nicole uit ‘Meer dan verwacht’: ‘Ik ga het huis uit als de drieling gaat puberen!’

‘Alsof ik naast een skelet lag’

Hoe verliefd ze ook zijn, de romantiek gaat onvermijdelijk in de ijskast als de drieling op 22 juli 2019 wordt geboren. Door complicaties na een zwangerschapsvergiftiging vallen Nicoles lever en nieren uit en balanceert ze op het randje van leven en dood. Wekenlang rijdt Kevin dagelijks naar het ziekenhuis en pendelt hij heen en weer tussen de afdelingen van Nicole en de drieling – die met 32 weken te vroeg geboren is. “Toen Nicole weer thuiskwam, woog ze nog maar 42 kilo”, vertelt Kevin. “Ik vond het gewoon eng om naast haar in bed te liggen, alsof ik naast een skelet lag. Daarnaast waren we natuurlijk net ouders geworden en stond ons leven op z’n kop. We leefden van fles naar fles en van luier naar luier. Ik zette een knop om van geliefde naar verzorger en trok me daarmee onbewust steeds verder terug in mijn eigen bubbel.” Nicole knikt: “Kev is een binnenvetter. Hij had alle ziekenhuisbeelden nog op zijn netvlies staan. Maar hij kon er niet goed met mij over praten, omdat ik me er niets meer van herinnerde. Op een gegeven moment heb ik tegen hem gezegd: ‘Als wij samen willen blijven, móét je nu gaan praten.’”

Ik zei tegen Kevin: ‘Als wij samen willen blijven, móét je nu gaan praten’

Janken op de bank

Uiteindelijk kijken Kevin en Nicole samen de ziekenhuisfoto’s terug en lezen ze dagboekfragmenten van Nicoles moeder uit die periode. “We hebben een avond zitten janken op de bank”, vertelt Nicole. “Ook daarna kwamen we er regelmatig op terug. Maar wat ook hielp om weer te connecten: oppas regelen en weer dingen met z’n tweeën ondernemen – samen sporten, een keer uit eten of naar de bioscoop, dat soort dingen. Aan het begin was dat even wennen. Dan zaten we naast elkaar in de bios en dacht ik: zal ik mijn hand op Kevins been leggen?” Kevin: “Elkaar aanraken en vasthouden – dat deden we door al het zorgen voor de drieling bijna niet meer. Maar als je dat een paar keer bewust doet, is het toch weer fijn.”

Datenight

“In de coronaperiode hebben we de zaterdagavond omgedoopt tot onze datenight”, vervolgt Nicole. “We brachten eerst de kinderen naar bed, en dan kookten we uitgebreid, of bestelden sushi. Eventjes écht samen. Al kwam ik laatst ook een foto uit die periode tegen op Snapchat, waar wij elkaar boven een glas wijn en een bord vol sushi een kus geven. En daar ergens tussen piept het babyhoofdje van Nova. Ze ging écht niet slapen en vond het veel te gezellig! Dus helemaal kindervrij was onze datenight niet altijd. Ook na corona hebben we het erin gehouden: in het weekend eten de kinderen eerst, en daarna eten wij samen. Soms zitten we uitgeblust voor de tv te eten. Maar ook dan hebben we in ieder geval een momentje samen.”

We waren nog helemaal in de gloria, maar een uur later stonden we alweer in de supermarkt

Uitgestelde huwelijksreis

Terug naar afgelopen zomer – het moment dat Kevin en Nicole elkaar het ja-woord hebben gegeven. Zijn ze daarna ook op huwelijksreis geweest? Nicole, hoofdschuddend: “Alleen voor die eerste nacht hadden we oppas geregeld en hebben wij in een bed and breakfast geslapen. De volgende middag kwamen we thuis. We waren nog helemaal in de gloria, maar een uur later stonden we alweer in de supermarkt. Met drie kleine actieve kinderen val je zó hard van die roze wolk. Ze eisen meteen alle aandacht weer op.” Kevin: “Daarom zijn we in september alsnog een paar dagen naar Boedapest geweest met z’n tweetjes: onze ‘uitgestelde huwelijksreis’. Dat was fijn: even niet zorgen, even alleen de aandacht voor elkaar.” Na een korte stilte vervolgt hij met zachte stem: “Als ik naar Nicole kijk, denk ik vaak: ja, ik heb echt een heel knappe vrouw. Ik ben dankbaar dat ik haar man mag zijn. Ik denk dat ik altijd verliefd op haar zal blijven.”

Meer dan verwacht

De komst van een baby verandert je leven voorgoed. Maar stel je eens voor dat je opeens niet één, niet twee, maar drie baby’s mag verwelkomen! Het EO-programma Meer dan verwacht geeft een inkijk in het zeer verrijkte, gezellige, chaotische, maar bij vlagen ook pittige bestaan van kersverse meerlinggezinnen.

Meer dan verwacht kijk je terug via NPO Start.

Beeld: Danielle Van Ommen Fotografie

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--