Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Met volle teugen’ de zomer in

Thema gratis Vakantiebijbelgids

Het thema van de Vakantiebijbelgids van Ark Mission is dit jaar ‘Met volle teugen’. Auteur Lianne Post wil de lezer via Bijbeloverdenkingen het goede leven met God laten ontdekken.

Deel:

De gids bevat Bijbeloverdenkingen voor drie weken en is bedoeld “voor iedereen die in de zomer op een verfrissende manier met de Bijbel bezig wil zijn,” licht Lianne Post toe. “Dat kan thuis of op vakantie, in Drenthe of op de Malediven, aan de rand van het zwembad of in je eigen achtertuin. De overdenkingen zijn heel toegankelijk dus ik denk dat iedereen, jong en oud, ermee uit de voeten kan.”

Kun je alvast iets verklappen van het thema ‘Met volle teugen’?
“Als we denken aan leven met God, hebben we het al gauw over bidden en Bijbellezen. Logisch ook, maar juist die dingen zijn soms best lastig. Het blijft vaak zo rationeel, zo gericht op woorden en zinnen. De momenten waarop ik echt met volle teugen kan genieten van het leven met God, zijn de momenten waarop ik Hem ervaar in Zijn schepping. Dat zijn ook de momenten waarop Bijbelteksten vanzelf tot leven komen en je spontaan begint met bidden. De zomervakantie is natuurlijk de uitgelezen periode om daarmee aan de slag te gaan.”

In gedachten liep ik op blote voeten door het gras

Heb je ook ‘met volle teugen’ genoten van het schrijven van de gids?
“Ja, het was heerlijk om deze Vakantiebijbelgids te schrijven. Toen het buiten nog kaal, grijs en koud was, deed ik alsof het hartje zomer was. In gedachten liep ik dan op blote voeten door het gras, of maakte ik in een korte broek een bergwandeling. Een prima manier om de winter door te komen!”

Waar zou Jezus met volle teugen van genieten?
“Ik denk dat Jezus er enorm van zou genieten als Hij zou zien dat al Zijn volgelingen samen in het gras zitten en een maaltijd met elkaar delen. Een van Jezus’ laatste gebeden op aarde was: ‘Laat hen allen één zijn, Vader’ (Johannes 17:21). Ik zie daarin een opdracht voor ons allemaal, bij welke kerk of stroming we ook horen.”

Hoe zouden we meer kunnen genieten van al het goede van God, deze vakantie?
“Wanneer je op een mooie plek bent of als je gewoon even ergens staat te wachten, oefen jezelf er dan in om eens bewust om je heen te kijken. Laat je smartphone en je camera voor wat ze zijn en draai je hoofd een paar keer van links naar rechts om rustig op je in te laten werken wat er om je heen te zien is. Soms is genieten van Gods goedheid zo eenvoudig als aan Hem vertellen wat je ziet. Oog hebben voor wat Hij heeft gemaakt, dat maakt een wereld van verschil.”

cover_vakantiebijbelgids

Zelf de Vakantiebijbelgids ontvangen? Vraag een gratis exemplaar bij de lokale christelijke boekhandel. Kerken kunnen de Vakantiebijbelgids bestellen via Ark Mission.

Beeld: Shutterstock

--:--