Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Mijn boek is een leugen"

Boek 'The boy who came back from heaven' blijkt verzonnen te zijn

Alex Malarkey was zes jaar toen hij na een auto-ongeval twee maanden in coma lag. In het boek dat hij daarover samen met zijn vader schreef, beweerde hij dat hij stierf en naar de hemel ging. 'The Boy Who Came Back From Heaven' werd een Amerikaanse bestseller.

Deel:

Alex heeft nu opgebiecht dat hij alles heeft verzonnen.
'A true story'? Not. Het boek werd niettemin een bestseller, in 2010 werd het ook verfilmd. In Nederland werd het boek uitgegeven bij Uitgeverij Kok onder de titel: De jongen die uit de hemel terugkwam.

Om misverstanden te voorkomen: het gaat hier niet om het in Nederland bekendere boek De jongen die in de hemel was met het verhaal over de vierjarige Colton Burpo. Dat boek verscheen bij Uitgeverij De Vuurbaak en werd afgelopen jaar verfilmd met de titel Heaven is for Real. Afgelopen najaar verscheen er een vervolg: De hemel verandert alles.

Verzonnen om aandacht te krijgen
Malarkey, uit de Amerikaanse staat Ohio, raakte in 2004 verlamd na het ongeval. Aan zijn ouders en artsen vertelde hij dat hij tijdens zijn coma door een engel naar de hemel was getild. Daar ontmoette hij zowel Jezus als Satan. De volwassenen geloofden de zesjarige.
Acht jaar later schreef Malarkey het boek 'The Boy Who Came Back From Heaven'. Hij deed dat samen met zijn vader Kevin, een christelijke therapeut.
De jongen, intussen zestien jaar, heeft recent bekend dat hij het hele boek verzon om aandacht te krijgen. Hij eist nu dat zijn uitgever niet langer winst maakt met het boek, dat een bestseller werd.

"Bijbel nog niet gelezen"
In een open brief schrijft Malarkey: "Ik ben niet doodgegaan. Ik ben niet naar de hemel geweest. Ik heb dat gezegd omdat ik dacht dat het me aandacht zou opleveren. Toen ik dat beweerde, had ik de bijbel nog niet gelezen. Mensen hebben winst gemaakt op grond van leugens".

De uitgeverij trekt het boek nu terug. De moeder van de jongen benadrukt dat het gezin "geen geld van het boek heeft ontvangen en dat het leeuwendeel van zijn verzorgingskosten ook niet door het boek zijn gedekt".

Bron: Demorgen.be

--:--