Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Mijn gebed is dat God als het ware vóór mij op het podium staat’

Aanbiddingsleider Amanda Lock over de BEAM-kerkdienst en meer

Amanda Lock (1986) is aanbiddingsleider, maar door de coronacrisis is haar agenda vrijwel leeg. Haar wekelijkse uitje is de BEAM-kerkdienst.

Deel:

Amanda’s muzikale passie begon als kind met blokfluitles, waar ze noten leerde lezen. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een aanbiddingsleider met een prachtige stem. Je kunt haar onder andere horen tijdens de EO Jongerendag en bij Worship Central. Ook heeft de zangeres onder andere samengewerkt met Schrijvers voor Gerechtigheid en Psalmen voor Nu. Haar muzikale agenda is door de coronacrisis bijna helemaal leeg, maar ze zingt wel mee me de BEAM-kerkdiensten.

Amanda over aanbidding 

Met haar aanbidding wil ze mensen ten diepste meenemen naar het Vaderhart van God. Amanda: “Dat is voor mij waar het om draait. Mijn diepste verlangen is dat jongeren en ouderen Gods liefde echt leren kennen.” Ze vindt het woord ‘aanbidding’ wel eenzijdig. “Het suggereert dat het alleen maar gaat om wat wij richting God doen: wij bezingen Gods liefde, punt. Hoewel ik daar niet aan voorbij wil gaan, geloof ik ook dat Hij als het ware ‘terugpraat’, reageert op wat wij doen. Voor mij draait het allemaal om die persoonlijke ontmoeting.”

‘’Ik ben me er altijd van bewust dat de mensen vóór me in heel verschillende situaties kunnen zitten. Terwijl de ene persoon bijvoorbeeld rouwt omdat hij pas een geliefde moest begraven, is een ander juist ingelukkig met een pasgeboren kind. Maar als onze aanbidding zo’n ontmoeting is met God, kan Hij beiden persoonlijk in het hart raken en hen omringen met Zijn liefde. Iedereen kan op zo’n moment precies datgene bij God vinden wat hij of zij op dat moment nodig heeft.”

Amanda vertelt ook welk lied zij in deze coronatijd graag zingt en wat haar raakt.

Het hele interview met Amanda lees je hier - en in Visie nr. 19.

Interview: Gert-Jan Schaap

Beeld: Jacqueline de Haas

--:--