Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Miljuschka deelt bijzonder gedicht naar aanleiding van overlijden Peter R. de Vries

'Iedereen die een rechtvaardig hart heeft, huilt vandaag'

Presentatrice Miljuschka Witzenhausen deelt via Instagram een persoonlijke reactie op het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever overleed aan de gevolgen van de aanslag vorige week. Onderdeel van het bericht van Miljuscha is een bijzonder gedicht wat Peter enkele jaren geleden met haar deelde.

Deel:

"Hoop heeft plaatsgemaakt voor verdriet. Mijn hart en gedachten zijn bij zijn kinderen, geliefde en naasten. Peter heeft zoveel levens mooi geraakt. Iedereen die een rechtvaardig hart heeft, huilt vandaag." zo schrijft Miljuschka op Instagram

Gedicht

Een WhatAapp gesprek tussen Miljuschka en Peter R. de Vries enkele jaren geleden ging over een tekening die Miljuschka hem had gegeven. Over de persoon op de tekening schrijft Miljuschka: "De man die in welke storm dan ook doorzet. Aka jij." Peter liet haar weten dat hij de tekening had ingelijst samen met een gedicht van Bertus Aafjes. 

Er zijn vele wegen,

maar de juiste weg

is de weg ertegen;

niet de weg eronder,

dat is onderkruiperij;

niet de weg erover

dat is pluimstrijkerij,

maar de weg ertegen,

tegen alle wegen in

en dat is van wijsheid

nog maar het begin.  

Miljuschka en Peter R. de Vries

In de zaak tegen Miljuschka's oom Willem Holleeder werd haar moeder bijgestaan door Peter R. de Vries. Peter werpt zich op als vertrouwenspersoon voor onder andere Miljuschka's moeder, Astrid, in de jaren na de vrijlating van Holleeder. In haar podcast Eetgeheimen, die Miljuschka eerder dit jaar publiceerde, sloot ze af met een aflevering waarin Peter R. de Vries te gast was. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--