Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Minella meets bisschop Michael Curry

'Everybody is created to be free'

Je kent hem vast als degene die de preek verzorgde tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle: bisschop Michael Curry. Ten tijde van dit interview had hij net gehoord dat hij prostaatkanker had. Toch vertelt hij met een twinkeling in zijn ogen over vrijheid, liefde en 'Amazing Grace'. Bekijk en beluister hier het interview!

Deel:

Voor Michael Curry heeft het woord vrijheid extra veel betekenis. Curry’s voorouders werden ooit door slavenhandelaren van Afrika naar Amerika gebracht en leefden daar decennialang in slavernij. "Ze wisten wat vrijheid was. Ze realiseerden zich dat vrijheid niet iets was wat hen opgelegd of afgenomen kon worden door anderen. Het moest beginnen in hunzelf." De vader van Michael leerde hem ook hoe God naar vrijheid kijkt: "Als kleine jongen nam mijn vader mij mee naar de bioscoop. Ik weet niet meer hoe we tot het gesprek kwamen, maar toen we terugliepen zei hij tegen mij: 'God heeft niemand gemaakt om slaaf te worden van een ander'. Iedereen is gemaakt om vrij te zijn."

In deze video & podcast praat voormalig Eva-hoofdredacteur Minella met Michael Curry over het thema vrijheid. Ze gaat hierin op zoek naar de diepere betekenis van het wereldberoemde lied Amazing Grace.

Je kunt deze Minella meets Michael Curry podcast ook luisteren via Spotify, of via Itunes.
Is de soundcloud-player niet zichtbaar? Check je cookie-instellingen of klik hier om naar Soundcloud te gaan.!

Bekijk hier de video!

--:--