Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mirjam Kerkhof volgde Kinga Bán op bij Sela

'Ik zie ernaar uit verder op te trekken met Sela'

Kinga Bán stopte vorig jaar als zangeres bij de band Sela. Haar opvolger is Mirjam Kerkhof-de Jager (28). “Ik zie er enorm naar uit om samen God te zoeken, nieuwe nummers te schrijven en oude liederen te zingen.”

Deel:

Je bent nu ongeveer een half jaar zangeres bij Sela. Hoe heb je de afgelopen periode ervaren?
“De afgelopen maanden stond mijn leven wel een beetje op z’n kop. Vlak voor de geboorte van mijn dochter werd ik gevraagd vaste zangeres te worden bij Sela. Het is zo’n groot voorrecht dat ik dit mag doen! Ik heb dan ook enorm genoten van de kerstconcerten, en ik zie ernaar uit de komende tijd verder op te trekken met Sela.”

Wat is klein geluk voor jou?
“Klein geluk is een bos verse bloemen in huis, een heerlijke cappuccino of een lekkere warme kruik als ik het koud heb.”

Lees ook: Alles over Kinga Ban
Lees ook: Alles over Kinga Ban

Wat is de laatste smoes die je hebt gebruikt?
“Mijn zoon Tom (2) was met de afstandsbediening aan het spelen. Eigenlijk mag hij daar niet aankomen, dus ik leidde hem af en verstopte het ding. Tom ging direct daarna op zoek naar de afstandsbediening en keek me vragend aan. Ik vertelde hem dat ik het ook héél gek vond dat-ie opeens foetsie was. Oeps. De volgende keer ga ik toch maar de confrontatie aan, en zal ik uitleggen waarom ik niet wil dat hij ermee speelt.”

Wie is Mirjam Kerkhof?

* 28 jaar.
* Getrouwd met Jop
* Moeder van Tom (2,5 jaar) en Rozemarijn (8 maanden).
* Woont in Eindhoven.
* Studeerde onderwijskunde in Utrecht
* Is sinds een half jaar zangeres van de christelijke band Sela.

Volg je je hoofd of je hart?
“Absoluut mijn hart. Gelukkig helpt mijn man me soms ook mijn hoofd erbij te betrekken.”

Denk je weleens aan de dood?
“Niet als het om mezelf gaat. Ik zie ernaar uit om bij Jezus te zijn, al mag het van mij écht nog wel even duren voordat ik naar de hemel ga. Ik denk er soms wel aan als het gaat om dierbaren om mij heen. Mijn man, mijn kinderen, mijn familie en vrienden. Wat zou ik er graag alles aan doen om hen in gezondheid altijd heel dicht bij mij te houden. Maar dat kan niet. Ik moet leren dat God me mijn dierbaren heeft gegeven als zegen. Maar ze zijn niet van mij. Ik heb geen recht op hun aanwezigheid in mijn leven, ik heb geen recht op die zegen. En toch geeft God die zegen, dat ontroert me dan weer.”

Waar kun je om huilen?
“Ik kan huilen van blijdschap om mijn zoontje als hij mijn dochtertje spontaan een kusje geeft. Maar ook om mooie muziek. Om Gods genade voor mij. Om lieve woorden en daden van mijn man. Ik kan soms huilen van verdriet om onrecht om mij heen, een vriendin die het moeilijk heeft, ellendige dingen die voorbijkomen op het nieuws. En natuurlijk kan ik – zoals veel vrouwen met mij – huilen als ik erg moe ben, en dingen even te veel zijn.”

Wat is de lekkerste file- muziek?
“Sela natuurlijk!”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--