Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mirjam maakte een Bijbel-taart

'Vorig jaar heb ik de Bijbel in een jaar doorgelezen'

De Bijbel is naar schatting wereldwijd meer dan vijf miljard keer verkocht. Elke koper heeft een unieke band met zijn of haar exemplaar. Zo bakte Mirjam Noort (15) de hare na als taart.

Deel:

“Mijn eerste bijbel was een kleine roze, die ik op mijn achtste van mijn ouders kreeg. Daar las ik weleens uit, met een dagboekje erbij. Ook nam ik ’m mee naar de kerk. Op mijn twaalfde ging ik naar de middelbare school en gaf de kerk mij de Belle Bijbel. Ik vind het bijzonder om uit de Bijbel te lezen, want God praat dan tegen me, ook al voelt dat niet áltijd zo. 

Soms lees ik ineens een vers dat ik op dat moment nodig heb. Mijn lievelingstekst is Filippenzen 4:6: ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden.’ Deze tekst herinnert me eraan dat ik me geen zorgen hoef te maken, alles bij God neer mag leggen en Hem moet danken. Ik heb het vers op een schildersdoek overgeschreven. Dat schilderij hangt op mijn slaapkamer, zodat ik de tekst vaak terug kan lezen.

Schermafbeelding_2021-10-15_om_15.08.19
Credits: Nathalie van der Straten-Folkersma.

Ik probeer elke avond een stukje uit de Belle Bijbel te lezen, nu doe ik dat uit Prediker. We lazen het een keer als gezin na het eten, en toen dacht ik: dat is een mooi Bijbelboek om zelf aandachtig door te nemen. Er staan mooie dingen in: geniet van het leven, zonder je zorgen te maken – iets wat ik nog weleens doe.

Vorig jaar heb ik de Belle Bijbel in een jaar doorgelezen. Dat was pittig. Ik stond er eerder voor op, zodat ik een vast moment had om te lezen. Door dat ritme hield ik het vol. Ik weet niet of het me dichter bij God heeft gebracht, maar het was écht mooi om elke dag bewust met God bezig te zijn. Toen ik het schema afgewerkt had, vroeg ik een vriendin om samen met mij een taart te bakken. We kozen ervoor de Belle Bijbel na te maken, om te vieren dat ik de Bijbel in een jaar had gelezen.”

Beeld: Nathalie van der Straten-Folkersma

--:--