Ga naar submenu Ga naar zoekveld

M•nk Café Live dinsdag 26 mei - De praktische wijsheden van de woestijnvaders

Wie waren de woestijnvaders die leefden zo rond de 2e en 3e eeuw na Christus? Het M·nk Collective is geïnspireerd door hun bijzondere verhalen. Deze laatste keer vertellen ze over de praktische wijsheden die je kun toepassen in je dagelijkse leven.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mattias Rouw en co-schrijvers Wouter van der Toorn en Paul van der Niet (M·nk Collective) zijn gepassioneerd over de verhalen van deze woestijnvaders en -moeders en vertellen hun bijzondere verhalen in het nieuwe boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders. Al in de derde eeuw na Christus gaven deze Godzoekers hun bezittingen weg en omarmden ze een leven in stilte en eenzaamheid. Juist in deze tijd van social distancing kunnen ze ons zoveel leren. 

In dit laatste Monk Café Live vertellen de mannen van het M•nk Collective over hun lievelingsspreuken en hoe ze die heel praktisch toepassen in hun eigen leven. En we komen terug op de M•nk challenge: een week lang iedereen die je pas kruist vriendelijk begroeten. Wat doet dat met je?

Paul sloot het Monk Café af met het gebed van Efrem de Syriër. Dit gebed wordt al eeuwen lang door orthodoxe christenen dagelijks meerdere malen gebeden tijdens de vastenperiode voor Pasen. 

Geef mij geen geest van luiheid, moedeloosheid, heerszucht of onzinnig gepraat. 
Schenk mij een geest van ingetogenheid, nederigheid, geduld en liefde. 
Doe mij mijn eigen fouten zien en niet de ander oordelen.

Gratis e-book 

Speciaal voor deze coronatijd hebben de schrijvers een gratis e-book samengesteld met 7 lessen die je kunnen leren om nieuwe mogelijkheden te ontdekken in een wereld die klein is geworden en waarin we worden opgeroepen tot sociale onthouding. Je kunt het boek Monnikenwerk hier gratis  downloaden

afbeelding
afbeelding.

Wil je meer? Het boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders is nu verkrijgbaar en kost € 16,99. Meer info vind je hier

--:--