Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mogelijk oudste afbeelding van Jezus gevonden

Muurschildering toont jongeman met zegenend gebaar

Een groep archeologen hebben mogelijk de vroegste afbeelding van Jezus Christus gevonden in Egypte. Dit meldt The Huffington Post. De archeologen onderzoeken momenteel de muurschildering en vertalen de inscripties rondom de afbeelding.

Deel:

De archeologen onderzochten een tombe uit de 6e en 7e eeuw, toen zij op Koptische, of vroeg-christelijke afbeeldingen stuitte. Daaronder is een muurschildering van een jongeman gevonden. Projectleider Josep Padró beschrijft de muurschildering als volgt: "Je ziet het figuur van een jongeman, met krullend haar, gekleed in een kort tuniek en met zijn handen opgeheven alsof hij een zegen geeft." Als de archeologen de inscripties vertaald hebben, kunnen ze met zekerheid melden of het daadwerkelijk om Jezus Christus gaat.

De archeologen vermoeden dat de tombe toebehoorde aan een bekende schrijver en familie van priesters uit de oude Egyptische stad Oxyrhynchus, nu El-Bahnasa. Ze hebben bijna 45 ton aan rotsen moeten verwijderen om toegang te krijgen tot de tombe.

In 2011 is er door archeologen, in de buurt van het meer van Galilea, een 2000 jaar oud boekje gevonden met de vroegste afbeeldingen van Jezus. Het boekje draagt de titel 'Redder van Israël'.--:--