Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Momenten op de EO-Jongerendag om nooit te vergeten

‘Een huwelijksaanzoek, hoe heb ik dat ooit gedurfd?’

De EO-Jongerendag is een stukje christelijk cultureel erfgoed met in de loop der jaren veel bijzondere momenten. Zoals het huwelijksaanzoek van Maarten van der Struik. Dertigduizend jongeren keken toe hoe hij tijdens de EO-Jongerendag in 2010 op zijn knieën ging voor zijn vriendin Caroline Weghorst.

Deel:

“Als ik terugdenk aan dat moment, word ik gewoon weer zenuwachtig,” vertelt Maarten glimlachend. “Een huwelijksaanzoek in een vol Gelredome-stadion – hoe heb ik dat ooit gedurfd?” Zijn Caroline vermoedde die dag helemaal niets, vertelt ze. “Tot het moment dat ik door de presentator naar het podium werd geroepen en Maarten – verkleed als een soort cupido met vleugels – dwars door het stadion naar mij toe vloog. Dat Maarten zo veel moeite voor mij deed, vind ik nog steeds een superromantisch idee.”

_GJT4942

Roes

“Ik kom nog steeds mensen tegen die mij herkennen,” vervolgt Maarten. “Dat vind ik echt grappig. Zelf heb ik die dag en dat bijzondere moment in een roes beleefd. De ring die ik op het allerlaatste moment had gekocht, kon ik natuurlijk niet van tevoren door Caroline laten passen. Op het moment suprême bleek de ring dan ook te klein. Achteraf konden we er gelukkig hard om lachen.”

Rijkdom

Maarten en Caroline trouwden op 13 mei 2011. “Het was de mooiste bruiloft ooit! Al onze vrienden en familie waren erbij. Inmiddels zijn we ruim tien jaar gelukkig getrouwd en hebben we een zoon van zeven en een dochter van vijf. We zijn God enorm dankbaar voor deze grote rijkdom en denken nog vaak met een grote glimlach terug aan dit unieke huwelijksaanzoek.”

Bekijk hier het fragment terug:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--