Ga naar submenu Ga naar zoekveld

M•nk Café Live dinsdag 19 mei - Het advies van woestijnmoeder Theodora

Wie waren de woestijnvaders die leefden zo rond de 2e en 3e eeuw na Christus? Het M·nk Collective is geïnspireerd door hun bijzondere verhalen. Dit keer vertellen we het verhaal van een woestijnmoeder: Theodora. Vanavond, 19 mei, van 21 tot 21.30 uur.

Deel:

Mattias Rouw en co-schrijvers Wouter van der Toorn en Paul van der Niet (M·nk Collective) zijn gepassioneerd over de verhalen van deze woestijnvaders en -moeders en vertellen hun bijzondere verhalen in het nieuwe boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders. Al in de derde eeuw na Christus gaven deze Godzoekers hun bezittingen weg en omarmden ze een leven in stilte en eenzaamheid. Juist in deze tijd van social distancing kunnen ze ons zoveel leren. 

In dit Monk Café Live leest Wouter van der Toorn een verhaal over woestijnmoeder Theodora. Haar wordt de vraag voorgelegd: ‘Stel, je hoort allerlei mensen over slechte dingen praten, hoe kun je dan toch helemaal voor God leven?’ Haar antwoord is al die eeuwen bewaard gebleven en we praten vanavond met de mannen van het M•nk Collective over de betekenis van haar woorden door. En we laten zien hoe praktisch de woestijnvaders waren in het oplossen van alledaagse dilemma's. 

Je kunt het gesprek live volgen via de Facebookpagina van Lazarus. En zodra we live zijn posten we hieronder de link naar het Monk Café. 

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gratis e-book 

Speciaal voor deze coronatijd hebben de schrijvers een gratis e-book samengesteld met 7 lessen die je kunnen leren om nieuwe mogelijkheden te ontdekken in een wereld die klein is geworden en waarin we worden opgeroepen tot sociale onthouding. Je kunt het boek Monnikenwerk hier gratis  downloaden

afbeelding
afbeelding.

Wil je meer? Het boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders is nu verkrijgbaar en kost € 16,99. Meer info vind je hier

--:--