Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mooie Bijbelteksten voor de zomer

'Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven'

Sta jij al met je tent op de camping? Geef jij je huis een opknapbeurt, een zomerschoonmaak of ga je dagjes weg? Deze mooie Bijbelteksten voor de zomer kan je niet missen. Reflecteer eens op het afgelopen jaar, neem wat tijd voor bezinning en bereid je voor op het komende jaar. Laat maar komen die zomer!

Deel:

God geeft de zomer

Heb je er ooit over nagedacht dat God ons de seizoenen heeft gegeven? In Psalm 74:17staat dat mooi beschreven: ‘U hebt de grenzen van de aarde bepaald, zomer en winter – U hebt ze gevormd.’ Herfst, winter, lente of zomer, we mogen van alle seizoenen genieten. Elk seizoen heeft weer zijn eigen schoonheid. De cirkel van de seizoenen zorgt voor een ritme en structuur in de natuur. Het is perfect gemaakt.

De seizoenen in jouw leven

De seizoenen laten ook zien dat voor alles een tijd is. Je zou kunnen zeggen dat we soms ook seizoenen in ons (geloofs)leven ervaren. De ene periode schijnt de zon, geniet je van alle mooie dingen die gebeuren en dank je God voor alle goede gaven. De andere periode lijkt het alleen maar te regenen, is de sfeer treurig en lijken er wolken voor de zon te hangen. Je bent neerslachtiger en misschien ga je door een heel moeilijke periode heen, door heftige gebeurtenissen in je leven. Het is misschien cliché, maar de tekst uit Prediker 3:1-2 is waar: ‘Voor alles wat gebeurt is een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.’ Houd vol! De zomer komt eraan!

Vakantie is een geschenk van God

Afgelopen jaar was voor jou misschien wel een druk jaar. Het was sowieso een bewogen jaar. Er is niets mis met hard werken, maar er is ook zeker niets mis met vakantie vieren! Al dat zwoegen en zweten… plof in je hangmat of op een luchtbed in de tuin of een meer. Je mag genieten, want dat is iets wat God geeft!

Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven.’ (Prediker 9:7-9)

Bezinnen

Even bezinnen op het afgelopen jaar? Pak Klaagliederen 3:22-25 er eens bij. Of Psalm 8:4,5 en 10(deze is geschikt voor een mooie heldere zomeravond met sterren aan de hemel). Elke ochtend heeft God jou zijn trouw laten zien. Wat is God goed en groot!

Voor als je op reis gaat

Lekker weg met de motor, de fiets, de auto of het vliegtuig? Lees of zing Psalm 121 en vind rust. God zorgt voor je. Ook als je op reis gaat. ‘De HEER houdt de wacht over je gaan en je komen, van nu tot in eeuwigheid.’ (Psalm 121:8)

Er zijn nog veel meer mooie Bijbelteksten voor de zomer. Welke Bijbeltekst vind jij mooi? Deel deze eens met een vriendin, kennis, familielid of buurvrouw!

5 bijbelteksten die je huwelijk versterken

Lees ook over:

5 bijbelteksten die je huwelijk versterken

Geschreven door

Corianne van der Werf

--:--