Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Musicalster Channah Hewitt: 'Ik heb overal voor moeten vechten'

Nieuw seizoen van 'De Verandering'

Deel:

Musicalster Channah is vooral bekend van haar rol als 'Nala' in The Lion King. Maar liefst twee jaar lang schitterde ze in deze succesvolle musical. Vanaf december speelte ze - als enige Nederlandse actrice - in de Zwitserse musicalversie van Sister Act. De weg naar al dit succes was echter niet gemakkelijk. 

Channah Hewitt (23) droomt al jong van glitter en glamour. Ze groeit op in een warm gezin en heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert. Channah is 8 jaar als blijkt dat haar vader ongeneeslijk ziek is. Hij overlijdt een paar jaar later. Channah's wereld stort in: plotseling is ze haar steun en toeverlaat kwijt. Gelukkig kan ze veel van haar emoties en verdriet kwijt in het dansen. Maar dan slaat opnieuw het noodlot toe.

Revalidatie

Vlak voordat ze op het punt staat definitief door te breken, wordt ze op haar fiets aangereden door een auto. Een gecompliceerde beenbreuk is het gevolg. De ontroostbare Channah moet anderhalf jaar lang revalideren.

Ommekeer

Channah moet keihard vechten om hier weer bovenop te komen. Uiteindelijk danst ze zich terug naar de top. Een aanbieding om in Amerika in grote shows te dansen, grijpt ze dan ook met beide handen aan en ze vertrekt naar New York. Die stap betekent voor Channah een grote ommekeer, want ineens groeit er het besef dat er belangrijker dingen zijn in deze wereld dan roem en rijkdom…

De Verandering, zaterdag 8 september 18.30 NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--