Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NBG komt met 40-dagenkalender

Vanaf 1 maart ook speciale kinderkalender

Wie bewust wil toeleven naar Pasen, kan zich nu aanmelden voor de digitale 40-dagenkalender van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Dit leesrooster zet je vanaf 1 maart dagelijks even stil om met Jezus op te trekken volgens het Marcus-evangelie. Voor kinderen is er een speciale kinderkalender.

Deel:

Volwassenen die het veertigdagen-leesrooster willen volgen, krijgen iedere dag (behalve op zondag) een evangelietekst in hun mailbox met een korte, inspirerende uitleg en een bezinningsvraag. Volg je dit leesrooster, dan lees je in 40 dagen Marcus compleet door en kom je stap voor stap dichter bij het geheim dat hij wil onthullen: Wie is Jezus van Nazaret? Lezers kunnen kiezen uit twee vertalingen: de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling.

Kinderkalender
Voor kinderen is Pasen nog ver weg als de veertigdagentijd begint. Ouders vragen zich soms af hoe zij ook hun kinderen mee kunnen nemen op weg naar het Paasfeest. Daarom is er een speciale kinderkalender ontwikkeld. De kinderkalender komt eerst vijf weken op zondag met een bijbeltekst en een opdracht of nadenkvraag. In de zesde en laatste week, de Stille Week, is er op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, in de Paasnacht en op Paasmorgen een bijbeltekst en een doe-opdracht, bijvoorbeeld koekjes bakken om die weg te geven. De kinderkalender staat vanaf 1 maart op de website van het kinderbijbelblad Alef.

Je kan je hier inschrijven voor de veertigdagenkalender voor volwassenen.


Bron: NBG

--:--