Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Nederland Zingt Event': samen zingen en mensen met elkaar verbinden

Welkom op 13 mei in Apeldoorn

De Nederland Zingt Dag is niet meer. Als vervanging is het Nederland Zingt Event in het leven geroepen. Kleinschaliger, intiemer, maar nog steeds met als grootste doel: mensen die van zingen houden met elkaar verbinden over kerkmuren heen. Dat doen de organisatoren onder het actuele thema: ‘Maak ons één’.

Deel:

Kippenvel. Dat kreeg Kirsten Palland, woordvoerder van Nederland Zingt, altijd als de massa van 6500 mensen tegelijkertijd ‘Samen in de naam van Jezus’ begon te zingen in de Jaarbeurs. Ze vindt het jammer dat de Nederland Zingt Dag niet meer in de huidige vorm georganiseerd kan worden. Gelukkig is er een alternatief gevonden.

Samen zingen en mensen met elkaar verbinden is té belangrijk, vinden de organisatoren van de Nederland Zingt Dag. “Daarom hebben we dit evenement in een nieuw jasje gestoken”, vertelt Raëma Hamersma (46). Zij is als producer en redacteur al dertien jaar betrokken bij Nederland Zingt. “Het wordt nu het Nederland Zingt Event.”

Wat gaat er precies veranderen?
Raëma: “In plaats van één Nederland Zingt Dag zijn er straks twee Nederland Zingt Events per jaar. Een in het voorjaar en een in het najaar. We trekken daarbij meer het land in. Zo vindt het eerste event plaats in de Grote Kerk te Apeldoorn. Daarin passen zo’n 1000 mensen, dus het wordt wel wat kleinschaliger. We organiseren een ochtend- en middageditie, zodat er toch genoeg plek is om hierbij te zijn.”

Prachtig orgel

Er blijven ook veel dingen bij het oude, vertelt Raëma. “Er komen – net als bij de Nederland Zingt Dag – fijne sprekers en artiesten. Mensen delen hun getuigenissen en we gaan vooral heel veel zingen! Dat doen we samen met het mannenensemble Chapter4 en de bekende soloartiesten Dwight Dissels en Amanda Lock. En laten we het orgel niet vergeten. In de Jaarbeurs moesten we dat huren, in de Grote Kerk is een prachtig orgel aanwezig. ’s Ochtends zal Martin Zonnenberg daarop spelen en ’s middags Martin Mans.”

Wat is het thema?

Raëma: “Het thema is: ‘Maak ons één’. Sinds de coronatijd horen we over toenemende polarisatie en het belang van eenheid. Samen zingen is bij uitstek iets dat ons één maakt, dat ons met elkaar kan verbinden. Daar staat Nederland Zingt voor. Maar dat kunnen we niet zelf. We hebben Jezus en elkaar daarbij nodig.”

Met welk lied wordt het event dit jaar afgetrapt?
Kirsten: “Dat kunnen we nog niet zeggen. Maar ik vermoed dat het te maken zal hebben met het thema van dit jaar. Misschien wel weer: ‘Samen in de naam van Jezus’!”

Nederland Zing Event

Op zaterdag 13 mei vindt de eerste editie van het Nederland Zingt Event plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn. Boek je tickets via Nederlandzingt.nl/event, voor € 25. Vrienden van Nederland Zingt krijgen 50 procent korting. Tickets via Nederland Zingt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Heleen Bastiaanse

--:--