Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitzending 'Nederland Zingt' met Kinga Bán

'Thuis in de hemel'

Op zaterdag 8 mei wordt een speciale aflevering van 'Nederland Zingt' uitgezonden met prachtige liederen van Kinga Bán. Te gast zijn Reinder, de man van Kinga, en een aantal goede vrienden van Kinga met wie zij veel muziek heeft gemaakt.

Deel:

Op de website schrijft Nederland Zingt: "Met Hemelvaart vieren we dat Jezus terugging naar de hemel om daar plaatsen gereed te maken. Na Zijn lijden en sterven mocht Jezus thuiskomen in de hemel. En iedereen die in Hem gelooft, mag daar ook hoopvol naar uitzien. Over de hemelvaart van Jezus en het thuiskomen in de hemel wordt zaterdag veel gezongen in deze uitzending van Nederland Zingt."

Thuis in de hemel

Het thema van deze Nederland Zingt uitzending is ‘Thuis in de hemel’. Een thema waar Kinga’s man Reinder over zal vertellen. Elbert Smelt en Mirte Smith zullen ook een aantal liederen zingen, samen met de voormalige band van Kinga.

Lees ook: Reinder IJmker verloor zijn vrouw Kinga Bán
Lees ook: Reinder IJmker verloor zijn vrouw Kinga Bán

Zangeres Kinga Bán

In 2013 werd bij Kinga borstkanker geconstateerd. Dankzij een hormoonbehandeling kwam de groei van kankercellen tijdelijk tot stilstand. In 2016 bleek het aantal ‘foute plekjes’ echter weer toegenomen en moest ze met een intensieve behandeling starten. Chemokuren gaven Kinga extra, waardevolle tijd. Maar de laatste maanden voelde Kinga dat haar gezondheid verder achteruitging. Kinga sprak altijd vrijmoedig over de dood. “De aarde is een tijdelijke verblijfplaats en de dood is niet het einde. Mijn leven met God gaat verder.” Kinga verlangde naar haar hemelse Vader. Zoals ze zelf zei: “Er wacht zoiets moois op me in de hemel.” Zangeres Kinga Bán is op 6 mei 2019 op 37-jarige leeftijd overleden.

Nederland Zingt met Kinga Bán

Nederland Zingt, zaterdag 8 mei, 18:10 uur, NPO 2

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--