Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Neo de Bono uit Moerwijk in 'Nederland Zingt Dichtbij'

'Corona heeft grote gevolgen in Haagse wijk'; zondag, 11.40 uur, NPO 2

Deel:

Neo de Bono van 'Geloven in Moerwijk' weet wat het is om steenrijk én straatarm te zijn. In het EO-programma Nederland Zingt Dichtbij laat hij zondagmorgen aan Jurjen ten Brinke zien wat de coronacrisis voor gevolgen heeft in Moerwijk, een van de armste wijken van Den Haag.

Steeds meer kwetsbaren komen in de knel in Moerwijk, nu de voedselbank dicht is en veel mensen de deur niet uit kunnen. Gelovigen, niet-gelovigen, particulieren en bedrijven in de Haagse wijk Moerwijk bundelen hun krachten, om te voorkomen dat mensen de dupe worden van de coronacrisis. Ze zamelen geld en voedsel in, en koken samen om kwetsbare mensen te helpen.

Initiatieven tijdens coronacrisis

Evangelist Jurjen ten Brinke ontmoet in deze wijk Neo de Bono van 'Geloven in Moerwijk', die hem laat zien welke initiatieven hier ontplooid worden. Het wordt opnieuw een uitzending van Nederland Zingt Dichtbij vol positieve acties, waaraan jij ook aan kunt bijdragen. Uiteraard met de vertrouwde muziek, samenzang en een inspirerende Bijbelse overdenking.

Nederland Zingt Dichtbij: 'Kom je ook in actie?'

De gevolgen van corona raken ons allemaal. Zondagmorgen trekt Jurjen ten Brinke op met Neo de Bono van Geloven in Moerwijk. Ook hier ontstaan hoopvolle initiatieven. Wil je zelf in actie komen? Het platform #nietalleen verbindt lokale hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers. Via EO Metterdaad  loopt een noodhulpcampagne. Kijk voor meer informatie over de uitzending op de site van Nederland Zingt.

Zondag 7 juni, 11.40 uur, NPO 2 
(De EO zond deze aflevering eerder uit op 5 april.)


--:--