Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nienke Plas: ‘Ik hou wel van goeie gesprekken, maar dat laat ik niet zien in mijn content’

Gezien: op zoek naar rust in DIEP

Gisteravond was Nienke Plas, influencer, zangeres en theatermaker, de hoofdpersoon in het programma DIEP. Een nacht lang ging ze met drie ‘wijzen’ op zoek naar het antwoord op haar persoonlijke levensvraag: hoe vind ik meer rust?

Deel:

In het programma DIEP wordt een bekende Nederlander een nacht lang ‘opgesloten’ om het antwoord te vinden op een levensvraag waarmee hij of zij worstelt. Gisteravond ging Nienke Plas, bekend van haar eigen YouTube-kanaal, op zoek naar het antwoord op haar vraag. Druk met haar booming carrière, moeder van Frenky en hoogzwanger van haar tweede kindje is die vraag niet heel verrassend: hoe vind ik meer rust?

Tegen presentator Joram Kaat vertelt Nienke voorafgaand aan ‘haar nacht’: “Ik hou wel van goeie gesprekken. Dat laat ik weg in mijn eigen content, daarom laat ik het hier nu zien.”

Rust tussen de oren

Eenmaal binnen vertelt ze: “Ik ben niet op zoek naar rust als in langer slapen ofzo, maar naar rust tussen de oren. Als ik even drie kwartier voor mezelf heb, dan weet ik niet hoe ik die in moet vullen. Dan denk ik: Nienke, je staat nu voor een levensgrote keuze.” 

De eerste tranen vloeien, als Nienke een brief leest van haar grote zus. “Wist ik al lang”, zegt ze terwijl ze haar ogen droog dept, “ik ben een weke spons.”

Weke spons

Tijdens haar nacht in de IJsselstroom wordt Nienke bijgestaan door drie ‘wijzen. Auteur Wouter de Jong (van de bestseller Mindgym), auteur en stiltecoach Mirjam van der Vegt (van het beste spirituele boek van 2021; De kracht van rust) en lichaamsgericht psycholoog Anushka Wardenaar helpen haar met de zoektocht naar rust.

Met name psycholoog Anushka helpt haar ontdekken dat haar grote onrust uit gebeurtenissen in haar jeugd komt. Na afloop zegt Nienke dan ook: “Ik heb geleerd dat ik niet wil weten hóe ik meer rust kan nemen, maar waarom ik mezelf die rust niet gun.”

Aan Beam vertelde Nienke over haar zoontje die veel met het geloof bezig is.

Bekijk de uitzending van DIEP met Nienke Plas hieronder:

Net als Nienke op zoek naar meer rust? Lees hier vier tips van Mirjam van der Vegt om meer rust in je leven te krijgen.

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--