Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw album en tour Ralph van Manen: 'De liefde nog het meest'

'Veel verloren, maar zoveel rijker dan voorheen'

Op 12 april verschijnt het langverwachte nieuwe album van Ralph van Manen. De titel van deze Nederlandstalige cd is 'De liefde nog het meest'. "Het is een cd vol mooie luisterliedjes, soms met heftige thema's."

Deel:

Het is alweer zes jaar geleden dat Ralph van Manen zijn album De hemel dichterbij uitbracht. In de afgelopen jaren was Ralph vooral actief als songwriter en schreef hij liederen voor diverse artiesten in binnen- en buitenland. Daarnaast was hij producer, bouwde hij een eigen studio en organiseerde hij songwriter-camps in Spanje voor jonge talentvolle liedjesschrijvers. "Schrijven en arrangeren is leuk, maar nu werd het hoog tijd om zelf weer een plaat in te zingen," vertelt Ralph.

Luisterliedjes

De nieuwe cd De liefde nog het meest bevat 12 Nederlandstalige liederen. De meeste nummers zijn geschreven door Wim Rebergen en Ralph van Manen. "Het zijn eigenlijk allemaal luisterliedjes, soms met heftige thema's," vervolgt Ralph. "Het lied Levenslang vertelt bijvoorbeeld het verhaal van iemand die door een hele nare gebeurtenis gevangenzit in zichzelf. Een heftig onderwerp, maar tegelijkertijd herkenbaar voor de luisteraar."

'De liefde nog het meest'

RVM-DLNHM_COVER-iTUNES_8080__edited

De titelsong van het album – De liefde nog het meest – schreef Ralph voor zijn vrouw Ineke. “Ik ontmoette haar op mijn 16e op het schoolplein en we trouwden toen ik 23 was. Ze is mijn eerste liefde. Inmiddels zijn we 40 jaar samen en hebben we veel meegemaakt. Hoge bergen en diepe dalen. Het is de liefde die ons door tijden van onzekerheid en verdriet heeft gesleept. Ineke was daarbij altijd de stabiele factor. Een lied voor haar schrijven is eigenlijk het minste wat ik kan doen.”

Jij en ik nog altijd samen
Veel verloren, maar zoveel rijker dan voorheen.
Ik hou je vast, zolang het kan
Ik blijft bij je, ik laat je nooit alleen

Lees ook: Ralph van Manen kijkt terug op 30 jaar muziek
Lees ook: Ralph van Manen kijkt terug op 30 jaar muziek

Stef Bos

Op het album staan meer van dit soort luisterliedjes, zoals het duet De hemel op het plein dat Ralph samen met Stef Bos zingt. "In 2020 heb ik met Stef samengewerkt voor een project. Er is toen grote wederzijdse waardering ontstaan voor elkaars talent. We kijken in dit lied terug op onze jeugd, naar de dromen die er waren toen we als jonge knullen een balletje trapten op het plein."

Online concert

Op 4 april geeft Ralph van Manen samen met zijn band een online concert. Dit concert is de aftrap voor zijn jubileumtour die in 2021 en 2022 zal plaatsvinden. Tijdens het online concert word je als luisteraar meegenomen in 30 jaar muziek van Ralph. Oude en nieuwe liederen, Nederlands- en Engelstalig, alles komt voorbij. Ralph blikt terug op zijn carrière, samen met zijn goede vriend Bram Rebergen.
Tickets zijn verkrijgbaar via Truetickets.nl. De link blijft twee weken geldig.
De cd is te bestellen via de website van Ralph.

Zonder afscheid

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--