Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw christelijk platform voor muziek tijdens uitvaart

'Het laatste lied'

Muziek kan in tijden van rouw en verdriet troost en houvast geven. Christelijk platform 'Het Laatste Lied' startte onlangs een nieuw initiatief. Een groep muzikanten stelt zich beschikbaar voor het verzorgen van de muziek tijdens een uitvaart. Daarnaast introduceert het platform nieuwe liederen die passen bij een begrafenis.

Deel:

'Het Laatste Lied' is een initiatief van Jafeth & Sifra Bekx. "Ook in de afgelopen maanden werden veel mensen hard geconfronteerd met de breekbaarheid van het leven, maar tegelijkertijd met de kracht van muziek," vertelt Sifra. "Liederen klonken als bemoediging in een tijd van onzekerheid. Het juiste lied op het juiste moment geeft meer dan een blijvende herinnering. Het kan troosten, sterken en hoop bieden voorbij het afscheid; voorbij de dood."

Loflied

Het platform stelt musici beschikbaar voor begeleiding op maat op een begrafenis of rouwdienst. "Met hun liederen wijzen ze op de hoop die gelovigen belijden als ze geconfronteerd worden met de dood. Het Laatste Lied' troost niet alleen, maar wijst ook als loflied naar God, de Bron van hoop," legt Sifra uit.

Nieuwe liederen

Daarnaast introduceren ze ook nieuwe liederen voor deze gelegenheden op het platform. Het eerste lied is 'Dwars Door Alle Tranen Heen', geschreven door Jafeth Bekx, Matthijn Buwalda en Henk Pool. "Het is zo verdrietig om een geliefde te moeten missen," zegt Sifra Bekx. "Maar in die onmacht en dat verdriet hebben wij gezien hoe God kracht geeft. In dit lied klinkt de boodschap die de bron is van 'Het Laatste Lied': 'Het einde is een nieuw begin, de dood verliest, het leven wint. Het laatste woord is aan God, aan God alleen. Als we (samen) zingen van Gods liefde en trouw, dan draagt dit bij aan een bijzonder moment van dankzegging tijdens de uitvaart."

Dwars door alle tranen heen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--