Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw seizoen 'Denkend aan Holland' begint in Amsterdam

Maandag, 21.25 uur, NPO 1

Deel:

De boottocht van Janny van der Heijden en André van Duin begint in Amsterdam. In de eerste seizoensaflevering van Denkend aan Holland (MAX) gaan ze naar het IJ. Hier hopen Janny en André hun boot, de Pollux, te vinden. Vanuit Amsterdam varen ze door de Zaanstreek. 

André van Duin en Janny van der Heijden varen door Zaandam, passeren de monumentale Hondsbossche sluis, bewonderen prachtige oude fabriekspanden en maken verse Spaanse worst. Ook bekijken ze in de eerste aflevering van Denkend aan Holland de Zaanse Schans, oude molens en Zaanse huisjes.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

André van Duin Janny van der Heijden Denkend aan Holland
André van Duin en Janny van der Heijden ontdekken Nederland vanaf het water in 'Denkend aan Holland'. Credits: Roland J. Reinders/MAX.

De volgende dag varen André en Janny naar het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp. Hier stappen ze over op een heel modern watervoertuig. De tocht eindigt aan de steiger van het idyllische eilandje De Woude, waar 150 mensen wonen. Je kunt het alleen per boot bereiken.

Denkend aan Holland: Janny en André in de Zaanstreek

Een nieuw seizoen van Denkend aan Holland, waarin André van Duin en Janny van der Heijden Nederland ontdekken vanaf het water. In de eerste aflevering varen ze vanuit Amsterdam naar de Zaanstreek. 

Vanaf 23 augustus, iedere maandag, 21.25 uur, NPO 1

Beeld: Roland J. Reinders/MAX

Kijk 'Denkend aan Holland' hier terug

--:--