Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw seizoen 'Rail Away' start met reis over Donaubahn

Maandag, 20.05 uur, NPO 2

Deel:

Het EO-treinreisprogramma Rail Away bestaat 25 jaar! Om dit jubileum te vieren, start vandaag een nieuw seizoen. Het traject begint in het stadje Donaueschingen, aan de rand van het Zwarte Woud, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

De treinreis door Zuid-Duitsland voert de reizigers door natuurparken, langs kastelen en kloosters. De vervoerder op het eerste deel van deze reis over de Donaubahn wordt verzorgd door Deutsche Bahn. We komen onder meer langs de indrukwekkende abdij van Beuron, waar de Nederlandse kunstschilder Jan Verkade alias pater Willibrord jarenlang woonde en werkte.

Rail Away Burg Hohenzollern
Onderweg bezoeken we Burg Hohenzollern.

Jan Verkade was een zoon van de bekende koekfabrikant uit Zaandam. Zijn kunst was overigens niet aan iedereen besteed, wat ertoe leidde dat zijn werk af en toe met de witkwast werd overgeschilderd. Daarnaast brengen we een bezoek aan Burg Hohenzollern. Jaarlijks komen honderdduizenden toeristen af op de grandeur en geschiedenis van deze plek.

Bijzondere treinen
In Sigmaringen stappen we over op treinen van de Hohenzollerische Landesbahn. Deze bijzondere treinen, met ramen in trapezevorm, voeren ons door het gebergte van de Schwäbische Alb naar de eindbestemming van deze aflevering van Rail Away: Gammertingen.

25 jaar 'Rail Away' - nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van Rail Away, dat zijn 25-jarig jubileum viert, begint aan de rand van het Zwarte Woud in Duitsland. Via de bergtoppen rondom Trento in Italië naar de ‘Malediven van Europa’, zoals het Italiaanse eiland Sardinië ook wel wordt genoemd. Sneeuwlandschappen mogen in deze wintertijd natuurlijk niet ontbreken. Zo beleven we een unieke treinreis door een volledig witte wereld van Zwolle naar Zutphen. Nederland in de sneeuw. De treinreis eindigt in de laatste aflevering met een rit in een stoomtrein in de valleien rondom Weizen en Blumberg, vlakbij de Zwitserse grens.

Maandag 27 t/m donderdag 30 december en 3 januari, 20.05 uur, NPO 2

Kijk 'Rail Away' hier terug

--:--