Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw seizoen 'Verslaafd' met Peter van der Vorst en Ewout Genemans

'Laatste redmiddel voor families'; iedere dinsdag, 20.30 uur, RTL 4

Deel:

Peter van der Vorst en Ewout Genemans bieden verslaafden en hun familieleden de helpende hand in een nieuw seizoen van Verslaafd (RTL 4). De presentatoren nemen elk drie afleveringen voor hun rekening. Interventionist Maarten Dammers helpt bij de behandeling. 

In dit zesde seizoen worden zes verslaafden begeleid. Het programma Verslaafd volgt hen terwijl ze proberen af te rekenen met hun verslaving aan cocaïne, crack, speed, wiet en of alcohol. Voor de familie, vrienden of naasten is dit het laatste redmiddel om hun dierbare in behandeling te krijgen. Peter van der Vorst en Ewout Genemans presenteren afwisselend het programma. Interventionist Maarten Dammers leert de betrokkenen grenzen te stellen en ze los te maken uit de 'gijzeling' die verslaving met zich meebrengt.

Lees ook: 'Ik jatte alles van iedereen om mijn verslaving in stand te houden'
Lees ook: 'Ik jatte alles van iedereen om mijn verslaving in stand te houden'

Joanita mist haar moeder

Presentator Peter van der Vorst ontmoet in de tweede aflevering van Verslaafd de 20-jarige Joanita die haar moeder heeft opgegeven voor het programma. Zij woont al 20 jaar bij haar oma en mist haar moeder enorm. Haar moeder Fanny is zwaar verslaafd aan Oxycodon en crack en woont al negen jaar bij haar ex op een kamertje, waar ze voortdurend basecoke (crack) rookt. Gaat het interventionist Maarten Dammers en presentator Ewout Genemans lukken haar naar een kliniek te krijgen, zodat Joanita de moeder krijgt waar ze zo naar verlangt?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Verslaafd Ewout Genemans
Ewout Genemans en Maarten Dammers proberen de aan crack verslaafde Fanny in een kliniek te krijgen. Credits: RTL .

In dit seizoen van Verslaafd worden – naast de zes nieuwe afleveringen die worden uitgezonden – vier afleveringen van vorig seizoen herhaald. Daarin zien we ook hoe het nu met de oud-deelnemers gaat. Wie is het gelukt om tot op de dag van vandaag clean te blijven? En wie kampt er met een terugval? Eusebio, Rebecca, Kenny en Jason vertellen hoe het ze is vergaan na hun deelname aan het programma.

Verslaafd

Vanaf 15 oktober, iedere dinsdag, 20.30 uur, RTL 4 

Beeld: RTL 

--:--