Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe app helpt bij duurzame keuzes

De nieuwe 'Duurzame Bucketlist App' wil gebruikers helpen duurzaam te leven

Door diverse ‘groene’ keuzes te maken en deze af te vinken van de bucketlist, moet het voor gebruikers makkelijker en overzichtelijker worden om te verduurzamen. De app is een gezamenlijk initiatief van A Rocha, Groene Kerken, Stabilitas, Micha Nederland en Climate Stewards.

Deel:

Hebben we hier ook al een app voor nodig?
Harmen Niemeijer van Micha Nederland: “Veel mensen willen graag aan de slag met duurzaam leven, maar vinden het nog lastig om dit praktisch vorm te geven. Daarom is onze boodschap: doe het stap voor stap. Begin bij één ding dat haalbaar voor je is en kies daarna weer een volgend actiepuntje uit. We gieten het in de vorm van een bucketlist, omdat dat iets is waarmee je aan jezelf en anderen laat zien wat je nog wilt doen. Het biedt bovendien handreikingen om het gesprek over duurzaam leven aan te gaan.”

Doe je dit alleen of met anderen?
“Onze ervaring is dat duurzaam leven een lange adem vraagt en samen houd je elkaar gemotiveerd. We hopen dat het ook onderling mooie gesprekken op gang zal brengen: welke keuzes maak je, wat drijft je, wat houdt je tegen als het gaat om duurzaam leven?”

Samen houd je elkaar gemotiveerd

Welke uitdagingen zitten er zoal in de app?
“Van eenvoudige zaken als afval scheiden en overstappen op groene stroom, tot je werkgever vragen om een verduurzamingsplan. Of bijvoorbeeld: maak je hard voor biologische en fairtrade koffie en thee. Of: probeer voor elkaar te krijgen dat de catering op je werk standaard vegetarisch is. Niet de makkelijkste van de lijst, maar als je dat voor elkaar krijgt, heb je wel echt wat bereikt.”

Wat nu als je de bucketlist voltooid hebt?
“Dat kan! Maar dan is er altijd nog de optie om zelf dingen aan te dragen waarmee je aan de slag wilt gaan. En de prijs? Dat is het duurzamer leven dat je dan gaat leven.”

--:--