Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De nieuwe Lazarus Tour: Laat me nog één keertje blozen…

Deel:

In de lente van 2014 ontketenden we een mediastormpje: we pochten dat we het christendom zouden afstoffen en opnieuw zouden uitvinden. Hoppa.

Dat deden we in een nogal specifiek en lekker obsessieve vorm: in 7 avonden 7 plaatsen in Nederland langs, waar dan telkens 7 sprekers 7 minuten de tijd kregen. Vandaar de naam: 7keer7. Het idee was dat je dan geen eindeloos gezwam krijgt en mensen meteen to-the-point komen.

We stelden iedereen de vraag: wat van het huidige christendom moeten we achterlaten en wat houden we vast? Daarna brainstormden we met de 70 gasten daarover en uiteindelijk trokken we onze conclusies.

Nu gaan we als Lazarus diezelfde truc nog een keer uithalen in een nieuwe tour met een minstens zo spannende vraag: wat in het christelijke geloof heeft jou het meest van je sokken geblazen? Welk inzicht heeft jou het meest verrast en voorgoed veranderd?

Punt is dat de woorden van het geloof zo machtig afgekloven kunnen klinken. Preken kunnen zo oorverdovend saai zijn. En toch kennen we ervaringen dat de oude verhalen sprankelen. Dat je hart een slag overslaat. Je draagt zin voor zin met je mee en bent nooit meer dezelfde.

We verwachten 49 (7keer7) door en door frisse verwoordingen van het geloof. Uiteindelijk moet dat ook de basis worden voor een nieuwe cursus waar we aan werken: een gezamenlijke zoektocht naar de weg van Jezus.

Geschreven door

Reinier Sonneveld

--:--