Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe zanger én nieuwe pianist voor band SELA

Laatste concerten met Frans en Adrian in januari 2023

De namen van nieuwe Sela-muzikanten zijn bekend. Per januari 2023 wordt Lars Gerfen (37) de nieuwe Sela-zanger en Arnold Dekker (24) de nieuwe Sela-pianist. Zij nemen in januari het stokje over van Frans Korpershoek en Adrian Roest die na jarenlange inzet afscheid nemen van de band.

Deel:

Lars is al bekend als christelijke singer-songwriter. Hij maakt over een paar maanden de overstap naar Sela. "Van solozanger naar zanger in een band is een hele switch", vertelt Lars. "Ik heb lange tijd nagedacht maar heb er heel veel zin in. Mooi ook om verder vorm te mogen geven aan de missie van Sela." Met zijn katholieke achtergrond is Lars een mooie toevoeging aan de veelkleurigheid van de groep. "Katholieken en protestanten denken niet hetzelfde over de eucharistie en het avondmaal. Maar dat mag ons er niet van weerhouden om elkaar op te zoeken, samen te lofprijzen en van elkaar te leren. Jezus bidt in het evangelie niet voor niets om eenheid.”

Lars Gerfen: 'Mijn geloof komt vaak terug in mijn songteksten'
Lars Gerfen: 'Mijn geloof komt vaak terug in mijn songteksten'

Moest je solliciteren of ben je gevraagd?
“Ik wist dat Frans stopte als zanger, maar had er geen seconde aan gedacht om die lege plek op te vullen. Tot Sela-coördinator Paul de Vos vroeg of ik erover wilde nadenken om te auditeren. Ik moest wennen aan het idee. Ik wil gewoon muziek maken en de laatste tien jaar deed ik dat als soloartiest. Toen ik me beter ging verdiepen in de muziek van Sela, ontdekte ik dat de liedjes ongelooflijk goed in elkaar zitten – qua tekst, arrangement en opname. Het maakte me enthousiast."

Verlangen

"Langzaam groeide er een verlangen, dus ik besloot auditie te doen. Ik ontmoette de bandleden en het voelde meteen vertrouwd. Na het auditietraject was ik als enige overgebleven, maar voordat we de grote stap zetten, wilden we een keer samen op het podium staan. Ik deed een half concert mee tijdens de tour en dat voelde meteen ontspannen. Toen was de keuze gemaakt! Onwerkelijk, maar ik voelde: dit klopt helemaal.”

Het voelde meteen vertrouwd

Op zijn plek

Toetsenist Arnold combineert zijn passie voor muziek met een studie theologie. Hij vindt de missie van Sela belangrijk: het schrijven van liederen voor de kerk. “Het is leuk om daar op mijn eigen manier bij betrokken te zijn – niet alleen als muzikant, maar ook als theooog. Mijn theologische achtergrond kan ik bijvoorbeeld benutten bij het schrijven van nieuwe teksten. Ik merkte dat het werk als predikant niet mijn roeping was, en dat ik mijn muzikale talent meer ruimte moest geven. Toen Sela vroeg of ik auditie wilde doen, viel alles op zijn plek.” 

Vriendenconcert

Frans en Adrian geven het Sela-stokje door tijdens een speciaal online vriendenconcert op donderdagavond 19 januari 2023.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--