Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ntjam Rosie: 'Laat je niet afleiden als je God zoekt'

Zangeres in 'Onderweg'; zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

De nieuwe songs van Ntjam Rosie staan vol Bijbelse verwijzingen. Ook de invloeden uit haar geboorteland Kameroen zijn nog altijd merkbaar. In het radioprogramma Onderweg (EO) praat Elsbeth Gruteke een uur lang met de zangeres over haar werk en leven.

Op 9-jarige leeftijd verhuist Ntjam Rosie naar Maastricht. Hoewel ze heimwee heeft naar Afrika past ze zich toch gemakkelijk aan. Als puber is ze eigenzinnig. Ntjam danst, zingt en kleedt zich op haar eigen manier. Wanneer ze auditie doet voor het conservatorium in Rotterdam, wordt ze afgewezen. Later wordt ze toch aangenomen en studeert ze met vlag en wimpel af! 

Familie

Binnenkort brengt de soul-, jazz- en popzangeres haar zesde album uit, dat Family and Friends heet. Dit nieuwe album gaat over haar relatie met haar dierbaren. In Onderweg vertelt ze welke rol de Bijbel en haar jeugd in Kameroen in haar songs spelen. 

'Sterke roeping van God'

Ntjam is getrouwd, heeft een dochter en drie stiefkinderen. Samen met Elsbeth blikt ze in Onderweg terug op haar studietijd, een periode waarin ze sterk voelt dat ze een roeping heeft. Ze ervaart dat God zegt: "Ok, lieve schat, jij moet muziek gaan maken." Wanneer ze in 2009 terug is in Kameroen, verdiept haar geloof zich. In Rotterdam sluit ze zich aan bij een charismatische Braziliaanse Kerk. Daar ontdekte ze de mystieke kant van geloof. "Je moet je niet laten afleiden als je God zoekt." 

Onderweg: Ntjam Rosie

Iedere zaterdagavond spreekt Elsbeth Gruteke in het radioprogramma Onderweg met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel. Deze keer interviewt ze zangeres Ntjam Rosie. 

Zaterdag 29 februari, 22.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Lenny Oosterwijk

--:--