Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontdek de afleveringen van Handen aan de couveuse - Hoe is het nu met?

Kijk hier hoe het nu gaat met de kinderen uit 'Handen aan de couveuse'

In het televisieprogramma 'Handen aan de couveuse' (elke woensdag op NPO 1) zie je de aanloop naar de geboorte van de kinderen en een stukje daarna. Wil je weten hoe het nu is met de kinderen en hun ouders uit 'Handen aan de couveuse'? Je ontdekt het in de webserie 'Handen aan de couveuse - Hoe is het nu met?'

Deel:

Fiene

Fiene had een moeilijke start. Vlak na haar geboorte werd ze in kritieke toestand naar de IC Neonatologie van het ErasmusMC Sophia gebracht. In aflevering 6 van het tv-programma 'Handen aan de couveuse' zagen we hoe ze daar binnenkwam en hoe het de eerste zeven weken van haar leven ging. Inmiddels is Fiene 8 maanden oud. In onderstaand interview vertelt moeder Emma hoe het nu met haar jongste dochter gaat.

Baby Fiene had een slechte start: 'Ze werd 13 minuten gereanimeerd'

Lees ook over:

Baby Fiene had een slechte start: 'Ze werd 13 minuten gereanimeerd'

Naël

Naomi beviel na een zwangerschap van nog geen zes maanden van haar zoon Naël. Zelf weet ze niets meer van de bevalling, omdat ze op dat moment in zorglijke toestand op de intensive care lag. Een paar maanden later gaat het goed met Naël; hij is een actief jochie en ontwikkelt zich goed. Hoe kijkt Naomi terug op de afgelopen maanden? En hoe gaat het met haar? Ontdek het nu:

Emma

Emma - de dochter van Arianne en René - werd extreem vroeg geboren. Zó vroeg dat zelfs haar ouders haar niet konden vasthouden, omdat ze nog te kwetsbaar was. Inmiddels is Emma een aantal maanden uit het ziekenhuis. Hoe gaat het nu met haar? Ontdek het in deze aflevering van 'Handen aan de couveuse - Hoe is het nu met?'.

Ace

Ace werd na een zwangerschap van amper 6 maanden geboren. Al snel werd hij, door een infectie aan zijn darmen, erg ziek. Wekenlang zaten Ashley en Thomas in onzekerheid. Konden ze Ace ooit gezond mee naar huis nemen? 

Inmiddels is Ace 9 maanden oud (gecorrigeerd 6 maanden). Zijn trotse ouders laten zien hoe het nu met hem gaat. 

Rens en Fijs

Bianca's zwangerschap verliep niet zonder zorgen. Bij 29 weken zwangerschap moest ze in het ziekenhuis blijven, zodat ze dagelijks gecontroleerd kon worden. De reden? Het zeldzame feit dat haar twee jongens samen één placenta deelden. Erg risicovol, want met slechts één bijzondere beweging kunnen de baby's de navelstreng voor elkaar beknellen... 

Rens en Fijs werden na 32 weken geboren via een keizersnede. Omdat de jongens prematuur geboren werden, verbleven ze nog een paar weken op de IC Neonatologie.

Inmiddels zijn de jongens een half jaar oud. "Het zijn twee vrolijke knulletjes geworden", vertelt Bianca. Benieuwd hoe het nu met Rens en Fijs gaat? Ontdek het in deze aflevering van 'Handen aan de couveuse - hoe is het nu met?'.

Laurie en Jessie

Anouk was 36 weken zwanger toen haar dochters Laurie en Jessie door middel van een keizersnede ter wereld kwamen. Omdat Jessie in de baarmoeder qua groei behoorlijk achterbleef, moest ze na de geboorte uit voorzorg worden opgenomen op de afdeling Neonatologie. Gelukkig mochten Laurie én Jessie na de geboorte allebei snel naar huis. Hoe gaat het een paar maanden later met hen en met hun ouders Anouk en Quinten? Ontdek het nu!

Vajén

De jongste dochter van Jennifer en Bonito werd geboren terwijl haar moeder in een kunstmatige coma op de intensive care lag. Zowel de situatie van Vajén als haar moeder was zeer zorgelijk. Inmiddels gaat het met moeder én dochter goed. Ze zijn allebei thuis, waar ze als gezin samen kunnen zijn en verder kunnen herstellen.

Edith

Lianne was nog geen 26 weken zwanger toen haar dochter Edith werd geboren. Bij zo'n vroege geboorte is de kans op complicaties groot en kunnen infecties snel voor grote problemen zorgen. In 'Handen aan de couveuse' zagen we hoe Lianne en John wekenlang in spanning leefden. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en gaat het goed met Edith. Lianne omschrijft haar dochter als "een blij ei".

Meer lezen over Opgroeien & Gezin?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspirerende (geloofs)verhalen, de mooiste podcasts en programma's die raken.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--